Водіям розповіли, як власноруч замінити масло на своєму автомобілі

Заміна масла в двигуні автомобіля нескладна процедура, але має свої особливості. Тому пропонуємо ознайомитися з порадами, які допоможуть без проблем обслуговувати ваш автомобіль.

Для початку потрібно дізнатися, яке масло вам потрібно. Найпростіше – подивитися в інструкції до автомобіля, якщо її вже немає, ви можете звернутися до офіційного дилера.

Далі вам потрібен масляний фільтр. Дізнатись який саме підходить на ваш автомобіль допоможуть у магазині автозапчастин, ви називаєте продавцю VIN-номер авто, а він за каталогом підбере вам фільтр.

Після цього заганяєте свій автомобіль на естакаду або підйомник і залазите під нього. Якщо знизу є залізний захист, його треба зняти. Далі на піддоні відшукуємо зливну пробку, обережно відкручуємо її, підставляємо підготовлену ємність і чекаємо, поки вся рідина зіллється, а потім закручуємо пробку назад.

Тепер відкручуємо старий фільтр, вимиваємо залишки бруду і старого мастила спеціальним засобом для чищення або звичайним бензином, і вставляємо нову деталь, всі гумові ущільнювачі радимо змастити новим маслом.

І ось ми на фінішній прямій. Залишилося залити моторне масло. Знаючи приблизний об’єм, заливаємо оливи приблизно на півлітра менше і перевіряємо рівень у системі. Якщо його мало, тоді потроху підливаємо, доки рівень не досягне середини. Головне – не перелити масло, адже тоді у двигуні буде підвищений тиск і рідина може вичавити гумові ущільнювачі в блоці двигуна.

Джерело tsn.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти