Водіям розповіли, як відремонтувати провислі двері автомобіля

Власники автомобілів з великим пробігом часто стикаються з такою проблемою, як провисання дверей. Це супроводжується масою незручностей та вимагає від автомобіліста рішучих дій.

Для перевірки достатньо відкрити двері, взявшись за нижню частину, і кілька разів розхитати її. Якщо виявлений люфт у петлях та кріпленні, необхідно виконати ремонт.

Спочатку перевіряємо якість фіксації кріпильних болтів. По можливості їх краще підтягти. Якщо такі операції не принесли позитивних змін, можна зробити наступне:

Спробувати позбавитися провисання власноруч. У такому разі потрібно підняти задню частину із замковим механізмом руками, щоб вона злегка прочинилася, і за неї можна було вільно взятися. Рекомендується починати з легких зусиль та уважно оцінювати результат. Якщо нічого не відбувається, зусилля можна збільшити. Якщо зміни взагалі відсутні, необхідно злегка підняти двері, а потім швидко підняти їх вгору.

Згодом деформовані двері повернуться в початкове положення і провисатимуть, як раніше. Тому є сенс позбавитися проблеми з допомогою шайб.

Перед початком процедури потрібно закупити набір шайб із внутрішнім діаметром 10 мм та зовнішнім – 20 мм. При цьому товщина виробів має бути різною. Вибираючи шайби, слід пам’ятати, що чим вони товстіші, тим більше провисання зможуть усунути. Якщо йдеться про незначні дефекти, цілком достатньо шайби з товщиною 1 мм. Але якщо це суттєве провисання, то оптимальна товщина складе 1,5 мм.

Для усунення перекосу дверей можна також застосувати болт розміром із палець. Алгоритм дій буде такий: спочатку потрібно помістити болт на нижню петлю головкою вгору (він повинен підвішуватися на краю петлі), а потім зафіксувати всередині, обережно прикривши двері для виключення падіння виробу. Далі потрібно повністю закрити її та оцінити зміни.

Крім того, якщо двері провисли через знос петель, можна спробувати оновити вісь (якщо петлі виглядають справними). Але доцільніше замінити весь комплект, оскільки зношується вся конструкція.

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти