Особливості сплати транспортного податку в Україні: що потрібно знати

Про запровадження транспортного податку в Україні знає майже кожен. Але які особливості цієї процедури, давайте розберемося.

Отже, згідно з п.п. 267.2.1 п. 267.2 ст. 267 Податкового кодексу та те, що з 1 січня 2022 року розмір мінімальної заробітної плати становить 6500,00 грн, об’єктом оподаткування транспортного податку є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 2 437 50,00 грн.

Перелік легкових автомобілів, що підлягають оподаткуванню транспортним податком у 2022 році, розміщено на сайті Міністерства економіки України.

Юридичними особами транспортний податок сплачується за місцем реєстрації об’єктів оподаткування авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, наступного за звітним кварталом, що відображається у річній податковій декларації. Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 000,00 грн за кожний легковий автомобіль, який є об’єктом оподаткування.

Відповідно до положень Податкового кодексу, у разі набуття юридичною особою протягом року об’єктів оподаткування, декларація подається протягом місяця з дня виникнення права власності на такий об’єкт, а податок сплачується починаючи з місяця, у якому виникло право власності на такий об’єкт (п.п. 267.6.4, п. 267.6 (ст.267 Податкового кодексу).

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти