Водіям розповіли, чому потрібно перевзуватися на зимову гуму

Деякі автомобілісти вважають, що перевзувати свій транспорт на зимову гуму немає жодного сенсу. Але сьогодні ми розповімо вам про наслідки, що криються за використанням шин не за сезоном.

Почнемо з того, що літні колеса актуальні за температури +7 градусів, якщо на вулиці стає холодніше, гума втрачає свої властивості, протектор стає жорстким і автомобіль не зможе чіплятися за асфальт.

Якщо ваша гума вже не підходить під параметри адекватності, але ви не хочете витрачати багато грошей, тоді можете придбати вживані колеса, але тут є деякі тонкощі:

Дивіться на рік випуску гуми. Більшість автовиробників встановлюють термін придатності своєї продукції 5 років.

Перевіряйте протектор. Його висота має бути найвищою. Класичні зимові шини мають висоту 85-95 мм. Мінімальна висота для того, щоб був сенс купувати колесо – 4,5 мм, але це вже мінімум, щоб вистачило на один сезон.

Оглянути покришку на предмет порізів, шишок, тріщин та бічних латок. Якщо ви знайшли щось із цього переліку, краще відмовитися від покупки.

Також обов’язково варто подивитися на рівномірність зношування протектора. Якщо ви навіть на око бачите, що одна сторона більш стерта, ніж інша, це означає, що попередній автомобіль мав проблеми з розвалом-сходження і колеса можуть підбивати, а машину буде тягнути в різні боки.

Джерело tsn.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти