В Україні створюють дивовижні та унікальні всюдиходи

В Україні немає серійного виробництва позашляховиків. Звичайно, якщо не зважати на автомобілі КрАЗ, які, насамперед, є комерційною або військовою технікою. Проте українці навчилися створювати всюдиходи своїми руками.

Всюдихідний «Запорожець»

Старий ЗАЗ-968 перетворили на монстра, який з легкістю долає непрохідні ділянки бездоріжжя.

Майстер встановив 2,5 літровий двигун із механічною коробкою від старої «Волги». Завдяки потужному двигуну та відносно невеликій вазі автомобіля, цей позашляховик може подолати серйозне бездоріжжя.

Всюдихідний лімузин

Інженери з Києва створили всюдихідний лімузин. За основу вони взяли бойову розвідувально-дозорну машину (БРДМ) 1979 року, яка має чотири допоміжні колеса. Але й на цьому переваги цієї машини не закінчуються – БРДМ може навіть плавати.

Легковик на гусеницях

Ентузіасти з Харкова поставили японський позашляховик Mitsubishi Pajero Sport на гусеничний хід. Тепер автомобіль здатний легко пересуватися бездоріжжям, наче справжній танк.

Позашляховик для болота (Тритон)

Українець сконструював машину для їзди лісовими дорогами, болотами та снігами на базі радянського ГАЗ-66. Від «донора» всюдиходу дісталися кабіна та характерні кузовні панелі. А ось мотор у “Тритона” – німецький, від Mercedes-Benz.

Всюдихід, що вміє плавати

2021 року українська компанія з Дніпра представила інноваційний автомобіль-всюдихід Atlas. Даний транспорт обладнаний шасі, у якого повертаються не лише передні, а й задні колеса. Завдяки цьому радіус розвороту у всюдихода менший, ніж у звичайного легкового автомобіля.

Передсерійний зразок уже пройшов випробування. Нині у Дніпрі йде виробництво першої партії таких інноваційних усюдиходів.

Джерело glavcom.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти