Прогрівання двигуна взимку: як не нашкодити своєму авто

Автомобілісти часто задаються питанням: прогрівати двигун взимку чи їхати відразу? З цим моментом ми спробуємо розібратися далі.

Почнемо з того, що двигун авто прогрівати треба, але лише певну кількість часу. Коли мотор холодний, вся олива стікає в піддон. Як тільки ви запускаєте двигун, то в перші секунди йому доводиться працювати у жорсткому режимі. Потім масляний насос починає закачувати масло та розкидати його по стінках блоку та іншим рухомим деталям.

У той же час довго стояти і гріти мотор не зовсім правильно. Коли автомобіль гріється на холостому ходу, масляний насос працює, але на мінімальній потужності, тому масло надходить не до всіх каналів і місць. Особливо ця проблема торкається великих двигунів, в яких головки знаходяться далеко одна від одної. Також, коли пробіг автомобіля перевалює за 100 тисяч, маслонасос вже втрачає свою потужність і не дає тиску, який потрібен. Саме тоді і з’являються ті страшні задири на стінках циліндрів і підвищується зношування інших вузлів двигуна.

За підсумком, загальна рекомендація щодо прогріву ДВЗ виглядає наступним чином: вам потрібно дочекатися, поки обороти двигуна впадуть до 1000 і після цього ви можете починати потихеньку їхати. На малій швидкості автомобіль швидше прогрівається, а мотор при цьому не постраждає.

Джерело tsn.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти