Водіям розповіли, що треба і не потрібно возити у машині у воєнний час

У військовому положенні кожна поїздка на автомобілі може виявитися незвичайною та небезпечною, тому бажано додатково укомплектувати транспортний засіб деякими речами.

Що взяти в машину у воєнний час

Для людей

Ковдра на випадок затримки у дорозі.

Аптечку з розширеним комплектом медичних засобів (згідно з рекомендаціями МОЗ України).

Воду із розрахунку 1 – 3 л на особу.

Зарядки для телефонів, включаючи живлення від розеток автомобіля.

Ліхтарик на випадок затримки або ремонту в дорозі

Для автомобіля

Додатковий запас палива в каністрі

Повноцінне запасне колесо, а краще два.

Туристичну лопатку – наприклад, на випадок застрявання машини під час об’їзду поганими дорогами; вона ж може бути зброєю при захисті від мародерів.

Якщо машина не нова, не завадить невеликий запас робочих рідин – антифризу, оливи, гальмівної рідини.

Міцний трос буксирний. Дуже бажано, щоб це був справді міцний трос.

Що не можна возити в машині у воєнний час

Не варто возити зброю, якщо ви не військовий і не маєте стійких навичок його використання. А також якщо воно не зареєстроване.

Занадто великий ніж або ніж з ознаками бойового – довжиною понад 8 – 9 см, товщиною леза понад 2,5 мм та з характерною канавкою на лезі.

Небажано у багажнику мати будь-який військовий атрибут – гільзу (навіть від мисливського патрона), тактичні рукавички, черевики-берці, фляга “з військторгу”, тощо.

Сумки та рюкзаки в багажнику теж не повинні бути військового типу (так звані тактичні) – це теж може викликати підозри у вашій приналежності до якогось війська. Це саме стосується одягу.

Пальне або іншу горючу рідину у скляній або неміцній тарі.

Якщо вам потрібно скористатися транспортом у цей час, добре обміркуйте маршрут, заправте повний бак машини. Врахуйте можливі перешкоди у вигляді блокпостів, зруйнованих мостів, тощо. Ще вдома прокладіть резервні маршрути вашого шляху. Варто відзначити, що навігатори можуть давати неправильну інформацію, адже вона постійно змінюється. Намагайтеся не їздити повз розташування військових частин, аеродромів, телевеж та інших об’єктів стратегічно важливої ​​інфраструктури.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти