Українцям розповіли, як зв’язатися з рідними та рятувальниками, якщо відключили зв’язок

У ДСНС створили інструкцію про те, які альтернативні способи зв’язку можна використовувати для комунікації з родичами та екстреними службами.

Спочатку варто перевірити телефон, адже навіть якщо мобільний справний, можуть спостерігатися перебої зі зв’язком через збої в роботі оператора. У таких умовах рятувальники радять такі варіанти:

скористатися стаціонарним телефоном (як правило, стаціонарний телефон має провідний зв’язок, який набагато важче перебити);

приєднатися до мережі інтернет

встановити спеціальні месенджери (вони можуть працювати без мережі інтернет, а замість неї використовують технологію Bluetooth, але дальність роботи таких месенджерів серйозно обмежена (близько 60-100 м.). Серед таких додатків у ДСНС назвали: Berkanan Messenger (платна); Briar; Rumble; FireChat; Bridgefy).

використання телефонів як засобів радіозв’язку (ви будете використовувати телефон як рацію. Для цього можна використовувати такі програми: Voxer Walkie Talkie, Walkie Talkie, Two Way: Walkie Talkie).

Для екстрених ситуацій у ДСНС закликають українців знайти радіоприймач для ультракоротких та FM-хвиль, який допоможе отримати оперативну інформацію у регіоні.

Джерело auto.bigmir.net
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти