Водіям розповіли, як заощадити бензин

Заощадити паливо у поїздках бажає кожен водій. Тому пропонуємо ознайомитися з порадами експертів, які допомагають водіям значно зменшити витрату пального на своєму автомобілі.

Двигун

Великий пробіг і безграмотна експлуатація двигуна неминуче веде до високого споживання палива.

Господарю регулярно потрібно стежити за температурою охолоджуючої рідини, за станом мастильних кілець, за зносом поршнів і циліндрів. Також потрібно перевіряти знос кривошипно-шатунного механізму та регулювати теплові зазори клапанів, які істотно впливають на витрату палива.

Зчеплення

Високе зношування дисків зчеплення веде до пробуксовки під час руху. Особливо це актуально під час підйому в гору. Чим більша пробуксовка, тим більша витрата палива.

Займання

Неправильно налаштоване запалювання веде до високої витрати бензину. Якщо запалення працює неправильно, відбувається детонація і двигун працюватиме на зношування.

Гальма

Несправні гальма також впливають на витрату бензину. Прикипілі колодки ускладнюють розгін машини і двигуну потрібно використовувати більше пального для досягнення певної швидкості.

Масло

Головною характеристикою масел є в’язкість. Оливи з підвищеною в’язкістю не підходять для мінусових температур. У таких умовах двигуну доводиться працювати у складних умовах та витрачати більше палива.

Шини

Перекачування шини на 0,3 атмосфери зменшує витрату палива, але підвищує зношування підвіски. Тому тут потрібно дотримуватися балансу і стежити за нормальним тиском у шинах.

Швидкісний режим

Ну і наостанок, якщо ви активно натискатимете на педаль газу, то ні про яку економію і мови бути не може. Тому намагайтеся їздити за правилами і ваш гаманець буде “худнути” не так швидко.

Джерело uamotors.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти