Евакуація автотранспортом: що відбувається на західному напрямку

Станом на 7 березня у центрі України помітно спав потік машин із біженцями на захід з боку Дніпра та Запоріжжя. Але другу половину маршруту до Львова та Закарпаття через Умань та Вінницю до обіду було заповнено транспортом.

Ближче до середини дня зменшилася кількість пробок перед розв’язкою біля Умані, де попередніми днями збиралися тягучки на кілька десятків кілометрів.

Вільнішою стала дорога на захід та по західний бік Одеської траси, навколо Вінниці та Хмельницького. У західних областях можна вільно маневрувати вздовж кордону, вибираючи перехід із найменшою чергою. Що ж до півдня країни, то тут закрили транзитний проїзд від Одеси через Затоку, Білгород та Шабо. Тобто тепер цим шляхом не можна виїхати на Молдовський кордон (перехід Паланка).

На автотрасах напрямку Тернопіль, Львів, Івано-Франківськ на АЗС спостерігаються черги завдовжки до 2-3 км. З наявністю палива також бувають проблеми.

Також для біженців є безкоштовні варіанти ночівлі – у школах, виставкових залах, пристосованих комерційних приміщеннях. На таке поселення потрібно виходити через волонтерські групи у соцмережах чи органи влади.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти