Водіям розповіли, що робити, якщо машина зламалася дорогою на евакуацію

Автомобіль дуже часто ламається в непідходящих ситуаціях, а в умовах евакуації це критично вдвічі. Але що робити, якщо ваш транспорт з якихось причин відмовляється їхати?

Спочатку з’ясуйте, що сталося. Можна спробувати зупинити попутну машину, щоб досвідченіший водій допоміг вам якомога конкретніше назвати причину відмови автомобіля: електрика, паливна система, коробка передач тощо.

З’ясуйте де ви. Коли ви зв’яжетесь з автосервісом, вам потрібно буде точно сказати де ви зупинилися. Щоб зорієнтуватися, скористайтесь навігатором GPS смартфона або автомобіля.

Не поспішайте викликати евакуатор – можливо обійдетесь дешевшим варіантом. Якщо поломка нескладна, майстри найближчої СТО можуть усунути її, приїхавши до вас своїм транспортом.

Шукайте в інтернеті контакти автомайстерень та евакуаторів у населених пунктах поблизу вашого місця зупинки. Можете попросити когось із місцевих, щоб підказали вам хороше СТО або конкретного автомеханіка.

Далі телефонуйте в автосервіс і домовляйтеся або про виїзд до вас на місце, або про ремонт. Не забудьте з’ясувати інформацію щодо запчастин, які можуть знадобитися – чи будуть вони у механіків із собою, чи вам доведеться планувати отримання їх якимось іншим способом.

Також доїхати до автомайстерні можливо і на буксирі. Тільки робіть це обережно та заздалегідь обговоривши всі деталі.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти