Назвали машини, які підходять для воєнного періоду

Під час війни не завжди можна скористатися послугами професійних перевізників, тому в цей період варто купувати максимально практичний автомобіль типу універсал, ліфтбек, мінівен або так званий “каблучок”.

Для перевезення об’ємних вантажів у країні, де йдуть військові дії, добре підійде мікроавтобус. Пікап з відкритим кузовом без кунга-канопі не підійде рядовим власникам – через незахищеність вантажу, а ось для волонтерів та військових такий автомобіль буде чудовим рішенням.

Що ж до двигунів, то багатолітровий агрегат із купою високотехнологічних систем – не найкращий вибір для експлуатації під час війни. Тут краще віддати перевагу простим надійним моторам. Варто відзначити, що сучасні дизелі дуже вразливі до якості пального, а ось бензинова машина із встановленим ГБО має вдвічі більший запас ходу після заправки обох баків.

Пробки та тягучки навряд чи загрожують водіям під час війни, тому шукати машину з АКПП не варто. Обслуговувати її важче та дорожче. Також варто згадати, що у повнопривідних моделей трансмісія 4х4 помітно збільшує витрату палива (+ близько 0,5 л/100 км) – цей фактор за сьогоднішніх умов також не останній.

Нині найбільше сенсу матимуть автомобіль із великим кліренсом та великими колесами на шинах високого профілю. Від різного роду пневмопідвісок та систем підтримки кліренсу краще відмовитися, оскільки це вразливе місце з погляду надійності та ремонту.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти