Водіям розповіли, що робити, якщо пробило шину у дорозі

Пробити колесо на автомобілі можна будь-якої миті, але набагато гірше, якщо в багажнику у вас при цьому відсутня запаска. Якраз для таких ситуацій пропонуємо ознайомитися з деякими лайфхаками, які допоможуть упоратися із цією невеликою проблемою.

Лайфхак 1. Шини RSC

Напис RSC (RunFlat System) на шині говорить про те, що її борти мають спеціальне посилення, яке дозволяє рухатися без шкоди для диска навіть на повністю спущеній гумі. А значить, ви можете проїхати ще до 100 км і дістатися до найближчого шиномонтажу, щоправда, зі швидкістю не більше 80 км/год.

Лайфхак 2. Герметик

Незайвим буде мати в багажнику герметик, який наповнює колесо спеціальним складом та пломбує проколи діаметром до 4,5 мм, дозволяючи безпечно доїхати до шиномонтажу.

Лайфхак 3. Набір для ремонту

Набір для ремонту включає спеціальні армовані джгути, клей-активатор і пристрій, за допомогою якого вам потрібно буде інтегрувати джгут в прокол. Це досить непоганий тимчасовий спосіб ремонту шини.

Лайфхак 4. Насос

Якщо до автосервісу не дуже далеко, а пошкодження шини незначні, можна підкачати колесо і поспостерігати, як швидко воно знову здувається. Якщо гума спускає повільно, ви маєте шанс дуже обережно доїхати до шиномонтажу.

Лайфхак 5. Цвях у колесі

Якщо після огляду шини ви помітили, що в ній застряг цвях або шуруп, не поспішайте виймати їх. Часто ці предмети блокують вихід повітря і шина спускає дуже повільно.

Джерело lifehack.segodnya.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти