Розповіли, скільки і які танки втратила російська армія

Аналітична компанія IRS Group, яка досліджує ринок електромобілів в Україні, створила докладний аналіз втрат танків ворога з початку російської агресії у нашій країні.

Так, станом на 13 квітня ситуація склалася так:

– втрати російських танків перевищують втрати українців майже в 5 разів.

– впіввідношення втрат постійно змінюється з часом. Якщо на початку агресії (до 15 березня) воно становило 3 російські танки на один український, з 15 березня по 13 квітня – вже 7,2 російських танки на один наш.

– найбільші добові втрати танків російська армія зазнала в періоди з кінця лютого до початку березня і з кінця березня до початку квітня.

– половину втрачених російських танків було знищено, проте значну їх частину, 40%, вдалося захопити.

– з урахуванням захоплених танків баланс втрат/придбань становить щонайменше -446 одиниць для росіян та +90 для українців. Тобто українські збройні сили за результатами 49 днів активної фази війни мають щонайменше на 90 танків більше, ніж на її початку.

– переважна більшість втрачених російських танків, понад дві третини, є відносно сучасними і були зроблені після розвалу Радянського Союзу.

– найпоширенішим російським танком серед втрачених є T-72, потім Т-80. Вони становлять 93% від усіх втрат.

– у трійці найпоширеніших модифікацій втрачених танків – T-72Б, потім T-72Б3 зразка 2016, потім T-72Б3. Разом вони становлять понад половину всіх втрат.

Варто зазначити, що кожна одиниця втраченої техніки заноситься до бази лише за наявності фото або відео підтвердження. Звичайно, не всі втрати вдається зняти, тому насправді їх набагато більше. Однак зафіксованої в такий спосіб кількості бронетехніки достатньо для того, щоб зрозуміти ключові тенденції.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти