Які документи потрібні для перетину кордону на авто під час війни

Виїзд з України до інших держав зараз контролюється пильніше, ніж на початку війни. Саме тому автомобілі, водії яких не є їхніми власниками, перевірятимуться більш ретельно. Цим людям слід мати при собі такий перелік документів:

– свідоцтво про шлюб (якщо авто зареєстровано на чоловіка, а за кермом дружина)/будь-який інший документ, який доводить споріднений зв’язок зі справжнім власником (чиї дані вказані у свідоцтві про реєстрацію авто);

– довіреність від власника із зазначенням його контактів та особистих даних. Дозволяється найпростіша довіреність — не обов’язково візована нотаріально через складність ситуації в Україні.

Якщо таких документів немає, то на митниці вирішуватимуть в індивідуальному порядку, чи варто випускати транспортний засіб з України. При цьому це стосується лише тих ТЗ, за кермом яких знаходяться жінки (з дітьми або самі). Будь-які інші нюанси краще уточнювати телефоном на митниці, перетинати яку збираєтеся. Їхній перелік є на сайті.

Також додамо, що до необхідного переліку документів входять: національне посвідчення водія, яке відповідає всім міжнародним вимогам; свідоцтво про реєстрацію машини; державний розпізнавальний знак України; міжнародний договір страхування (так звана “Зелена карта”).

Джерело telegraf.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти