Українцям розповіли, хто і які авто може ввезти в Україну за “нульовим” розмитненням

На даний момент в Україні діє “нульове розмитнення” автомобілів, які ввозять з-за кордону.

Закон поширюється на фізосіб. ФОПи також можуть пригнати авто на пільгових умовах. Але вони таки будуть змушені заплатити акцизний податок. Юридичні особи, у свою чергу, звільнені від сплати ввізного мита та ПДВ. Тим не менш, для компаній залишається зобов’язання щодо сплати акцизного податку.

“Безкоштовне розмитнення” діє тільки на легкові автомобілі (і електромобілі), на кузови до них, на причепи та напівпричепи, на мотоцикли, а також на транспортні засоби, призначені для перевезення 10 і більше осіб, та на вантажні транспортні засоби.

Крім того, існують обмеження щодо рівня екологічності транспортних засобів. Заборонено ввезення легкових автомобілів, екологічний стандарт яких нижчий за Євро-2, та вантажівок, які не відповідають екологічним вимогам хоча б рівня Євро-5.

З урахуванням поправок до законодавства, ввезення автомобіля в Україну та його розмитнення будуть мати такий вигляд. Допустимо, авто знаходиться на території Європейського союзу. Для цього потрібно буде виїхати до ЄС та провести угоду з автомобілем. Як альтернатива можна скористатися послугами компанії, яка займається пригоном авто з-за кордону. За це вам доведеться сплатити до 1000 євро.

Коли всі документи на автомобіль у вас на руках (техпаспорт, договір купівлі-продажу, довідка про зняття авто з обліку, свідоцтво про проходження техогляду і т.д., залежно від країни набір документів може відрізнятися), можна вирушати на митницю.

Причому, як повідомляє Державна митна служба, власнику транспортного засобу не потрібно подавати попередньо митну декларацію і не потрібно проходити огляд на контрольному пункті. Тобто оформлення проходитиме швидше, ніж раніше.

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти