Скільки коштують популярні “євробляхи” для українців за новими правилами

На час дії воєнного стану в Україні “євробляхи” сильно подешевшали. Уряд тимчасово скасував оплату ввізного мита та податку на додану вартість.

При цьому необхідно сплатити збір до пенсійного фонду 3-5% вартості транспортного засобу (легкові авто, причепи, мототехніка, вантажні, інше). Але навіть з огляду на це, уживані машини сильно подешевшали і тепер доступні майже кожному. Автомобільні експерти розповіли, скільки тепер можуть платити українці за найпопулярніші “євробляхи”.

Volkswagen

Найпопулярніший німецький хетчбек VW Golf часто вибирають українські автомобілісти, якщо приганяють модель з Європи. Такий екземпляр вартістю близько 5000 євро – хороший варіант.

З урахуванням зборів до пенсійного фонду підсумкова вартість зростає до 5150-5250 євро. Вигідно, особливо з огляду на те, що за колишніми вимогами повної оплати розмитнення автомобіль коштував би близько 8000 євро.

Ще один бестселер – VW Passat. Місткий та надійний автомобіль подобається дуже багатьом. Автомобіль 2009 року з пробігом 250 000 км пропонують за 3500 євро. Українці купити такий VW Passat можуть за 3600-3700 євро та їздити довго та щасливо.

Skoda

Octavia 2010 року коштуватиме приблизно 5300 євро. Це означає, що вона обійдеться в 5500-5600 євро. Колишня підсумкова ціна з усіма митними платежами склала б 7700 євро.

Крім того, варто враховувати необхідний набір документів, з яким автомобіль можна ввезти в Україну:

– митна декларація на транспортний засіб;

– акт митного огляду, отриманий при перетині кордону;

– техпаспорт на авто;

– договір купівлі-продажу транспортного засобу.

І не варто забувати про сертифікат відповідності транспортного засобу до екологічних норм. У разі його відсутності оформлення коштує 1400–1500 грн.

Джерело news.obozrevatel.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти