Головні колеса української армії: КрАЗ на ракетному паливі

Армійська вантажівка КрАЗ-6322 задовольняє вимоги військових щодо вантажопідйомності, прохідності, швидкості та легко адаптується до особливих потреб.

Завдяки своїй невибагливості КрАЗ-6322 приймають на службу в різні армії світу та в автопарки міжнародних організацій.

РСЗВ “Бастіон-01”

Це перша версія української реактивної системи залпового вогню. Фактично той самий БМ-21 “Град”, але встановлений замість радянських “Уралів” на шасі сучасного вітчизняного автомобіля КрАЗ-6322 – з усіма позитивними наслідками. Існує також інша модифікація РСЗВ – “Бастіон-02”, побудований на базі подовженого шасі КрАЗ-63221.

Перевага РСЗВ “Бастіон-02” у комплекті ракет для ще одного залпу, які перевозиться на цій же машині. Причому завдяки автоматизованій системі перезарядки встановити новий комплект боєприпасів можна лише за 2 хвилини (а не за 7, як це було у звичайного “Граду”).

РК-360МЦ “Нептун”

Одна з версій ракетного комплексу берегової оборони Нептун базується на шасі КрАЗів. Один “Нептун” базується відразу на кількох КрАЗах: пускова установка – на машині 8х8 КрАЗ-7634НЕ, командний пункт, машина зарядки та транспортна машина – на трьох 6х6 КрАЗ-6622 із броньованими кабінами.

САУ 2С22 “Богдана”

Дуже цікава самохідна гаубиця, витримана в актуальному на сьогоднішній день дусі: стандартна автомобільна платформа, доступна та недорога, плюс сучасна гармата. КрАЗівське шасі зробило цю самохідку швидкою на дорозі – 85 км/год. І автомобіль, і гаубиця виготовлені в Україні, але калібр ствола 155 мм, тобто до гармати підходять боєприпаси “натовського” стандарту – у тому числі сучасні керовані. Для “Богдани” використано шасі КрАЗ-63221 – з подовженою монтажною довжиною рами (+ 2,1 м).

КрАЗ “Форпост”

Один з безлічі варіантів бронеавтомобілів на базі КрАЗ-6322. Для України це ще малопоширений вид армійського транспорту, так званий PPV (protected patrol vehicle) – захищений патрульний автомобіль. Фактично це вантажівка з броньованою кабіною та броньованим пасажирським кунгом, до того ж – стійка до підривів на мінах.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти