Електромобілі проти бензинових автомобілів: як дешевше та швидше доїхати зі Львова до Києва

Якщо порівняти автомобілі одного класу (електромобіль витрачає 20 кВт·год для подолання сотні кілометрів, бензиновий – 10 л на цю ж відстань), то виходить: щоб проїхати 550 км від Львова до Києва, першому потрібно використати 110 кВт·г електроенергії, другому – 55 л палива. Вартість заряджання на швидких станціях мережі YASNO E-mobility – 10,5 грн/кВт·год. Ціна бензину А-95 сягнула 40 грн/л. Таким чином, водієві автомобіля з електродвигуном поїздка коштуватиме 1 155 грн, з ДВС – майже вдвічі більше – 2 200 грн.

Тривалість заряджання на швидких станціях YASNO E-mobility зараз – у середньому 39 хвилин. У черзі на заправці зараз реально простояти більше. Враховуючи, що паливо відпускається з лімітом в 10 – 20 л на одне авто, а електроенергією можна підживити машину до 100%, а також у мобільному додатку вибрати ту станцію для зарядки, на якій немає черги, то й тут виходить суттєва економія.

«Мережа YASNO E-mobility продовжує працювати. В даний час клієнтів обслуговують 25 швидких та 7 прискорених станцій. Тільки з початку дії воєнного стану електромобілісти зарядилися в мережі на 135 тис. кВт·год, що дозволило б подолати 677,2 тис. км пробігу», – розповів директор із розвитку бізнесу YASNO Олександр Онищенко.

За його словами, за час роботи мережі обсяг зарядки в ній досяг 2 ГВт – це 13,4 млн. км пробігу. Такого запасу ходу вистачило б, щоби електромобіль проїхав навколо Землі 324 рази.

Джерело autocentre.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти