Водіям розповіли, що зробити, щоб автомобіль споживав менше пального

Економія палива – наболіле питання всіх водіїв, особливо нині. Багато чого тут залежить від маси автомобіля, типу двигуна та трансмісії, але також слід дотримуватися наступних порад:

Стиль водіння. Кожне прискорення, кожне натискання акселератора – додаткова порція пального. Тому кількість прискорень та гальмувань слід максимально скоротити.

Маршрути без заторів. Враховуючи перший пункт, маршрут потрібно намагатися прокладати порожніми вулицями, без підйомів та перехресть зі світлофорами, пробками та тягучками. Найкраще нехай маршрут буде довшим, але з можливістю максимально тривалого руху на постійній швидкості.

Накачайте шини. Додаткові 0,3 – 0,5 бар тиску в шинах зменшують опір коченню коліс. Але варто зазначити, що перекачані шини мають гірше зчеплення з асфальтом.

Багажник на даху. Дуги верхнього багажника і пластиковий кофр з даху треба зняти – він істотно збільшує опір. Приберіть також велику зовнішню антену, мухобойки з вікон та капота, додаткові спойлери та великі бризковики.

Не включайте зайвих споживачів, насамперед кондиціонер (клімат-контроль), який додає до 1,0 л/100 км. Включені фари, підігріви сидінь та стекол, аудіосистема з потужним підсилювачем – це також реальні споживачі бензину чи дизеля з вашого бензобаку.

Дотримання кожного окремого пункту цих порад не принесе значної економії, але всі вони можуть скинути до 1,0-2,0 л/100 км.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти