Назвали автомобілі, які незабаром назавжди покинуть ринок

Після 33 років виробництва німецька компанія Volkswagen відмовилася від седана Passat. При цьому універсал Passat Variant та ліфтбек Arteon поки що залишилися в модельній гамі.

На європейському ринку універсали набагато популярніші. Крім того, у модельній гамі є ще один універсал таких габаритів – Arteon Shooting Brake. Американська чотиридверка теж пішла у минуле і тепер седан під назвою Passat залишився лише у Китаї.

Hyundai Sonata

Корейці вирішили позбавитися седана Sonata, який випускається з 1985 року: модель піде в історію ближче до середини десятиліття, не залишивши спадкоємця. Серед майбутніх електрокарів, які має намір виробляти Hyundai, не знайшлося місця седанам з двигунами внутрішнього згоряння.

Mercedes-Benz

Німецька компанія має намір переорієнтуватися на більш дорогі моделі з високою маржою, позбавившись найдоступніших машин.

Виробник ділить свої автомобілі на три групи. Початкова Entry Luxury включає A-клас, B-клас та подібні моделі, середня Core Luxury – C-клас, E-клас, електрокари EQC та EQE, а топова Top-End Luxury – S-клас, G-клас, GLS, AMG та Майбах.

Тепер більше уваги виробник приділятиме дорогим моделям, а гама Entry Luxury скоротиться з семи до чотирьох моделей. Які саме машини покинуть гаму, поки що невідомо.

Ford Mondeo

Четверте покоління Ford Mondeo для Європи залишило конвеєр в іспанській Валенсії: модель не дожила до свого 30-річчя лише рік.

Найбільш успішним став 2015-й, але з того моменту середньорозмірна модель втратила покупців: попит упав майже у шість разів. І знову причиною відставки названо зростання популярності кросоверів та електрокарів.

Наступника не буде, а підприємство у Валенсії вироблятиме гібридні силові установки. Можливо, пізніше нішу Mondeo у європейській гамі може зайняти кросовер – наприклад, купе-кросовер Evos.

У Китаї модель залишається популярною: нещодавно з’явилося п’яте покоління, яке розробило місцевий центр Changan-Ford. Про експорт до інших країн не йдеться. Замість американського двійника Fusion також буде модель, схожа на кросовер.

Renault Scenic

Мінівен Scenic знято з виробництва, а ця назва дісталася недавньому концепту Scenic Vision: через кілька років він перетвориться на серійний електрокросовер.
Стандартний Scenic вже залишив конвеєр, а незабаром слідом за ним рушить і подовжений Grand Scenic.

Якщо перше покоління (спочатку під назвою Megane Scenic) у 1996 – 2003 роках виробили тиражем близько 2,8 мільйона штук, то на зльоті кар’єри сімейство втратило покупців: у 2021 випустили менше 16 тисяч екземплярів.

Четверте покоління вирішили навіть не оновлювати: його відправили на пенсію достроково.

Citroen Grand C4 Picasso

Частиною історії став інший французький мінівен, один із найпопулярніших у Європі. Прийом замовлень завершено, а виробництво на підприємстві Виго (Іспанія) буде припинено в середині року. Причина – переорієнтування покупців на кросовери. Зазначимо, що у 1999 році Xsara Picasso у перший же рік продажів розійшлася тиражем приблизно 180 тисяч екземплярів.

C4 Picasso з’явився у 2006 році, а ще за сім років з’явилося і нове покоління. У 2018-му машину перейменували на C4 Space Tourer, а подовжену версію назвали Grand C4 Space Tourer.

Семимісна модифікація пережила «коротку» на кілька років: остання залишила конвеєр у 2020 році.

Lexus CT

Японська марка відмовиться від гібрида, який з’явився 12 років тому і був компактною моделлю в модельному ряду. За минулий час хетчбек вже двічі оновлювався – у 2013 та 2017 роках, а тепер він доступний лише у Японії.

Загалом у світі з 2010 року продано близько 380 тисяч штук. Зі США модель пішла ще кілька років тому, а в жовтні цього року її остаточно знімуть з виробництва.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти