Водіям розповіли, як правильно зберігати шини

Правильні умови зберігання набору гуми, який не використовується, допоможуть зберегти її експлуатаційні якості і продовжити термін служби. А ось неправильні можуть призвести до непридатності автошин лише за один сезон.

Вибираємо приміщення

Для того, щоб гума не зіпсувалась і не втратила своїх якостей, вона повинна зберігатися в сухому місці, закритому від прямих сонячних променів. Температура має бути від +10 до +25 °С. Не варто зберігати шини поруч із трубами опалення або генераторами. Вологість у приміщенні має бути не більше 60%.

Маркування шин

Зробіть позначки на гумі. На бічній поверхні слід зазначити місце встановлення шини (наприклад, переднє праве/ліве колесо, тощо). У сезон це допоможе спростити процедуру їхньої установки для подальшої експлуатації.

Положення зберігання шин

Гума без дисків може зберігатися у вертикальному положенні. Як опору необхідно використовувати напівкруглу поверхню для того, щоб гума в процесі зберігання не деформувалася. Якщо ви покладете гуму в горизонтальному положенні, нижня шина деформується під вагою інших. Шини на дисках найкраще зберігати у підвішеному стані, але кожна шина має бути підвішена окремо. У такому положенні основне навантаження припадатиме на диск і сама гума не буде деформуватися.

Також шини на дисках можна складати одне на одного, але приблизно раз на місяць необхідно міняти колеса місцями, щоб деформація була незначною і рівномірною.

Не варто використовувати для зберігання шин пакети, тому що з часом там може накопичуватися конденсат, а підвищена вологість може позначитися на якості гуми. Краще використати спеціальні чохли.

Якщо в приміщенні, де ви зберігаєте колеса, може бути мінусова температура, необхідно під них покласти дерев’яні бруски, щоб у гуми не було контакту з замерзлою поверхнею.

Підготовка шин до зберігання

Обов’язково вимийте гуму і приберіть сміття з протекторів. Витріть насухо і залиште на свіжому повітрі, щоб залишки вологи могли випаруватися. Перевірте шини на пошкодження. Для підготовки до зберігання варто також скористатися спеціальними засобами, які захищають гуму від розтріскування та розсихання.

Джерело life.fakty.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти