Державна мережа АЗС не покращить ситуацію на ринку палива: думка експертів

Державна мережа АЗС, про створення якої говорив голова правління збиткової державної компанії “Нафтогаз-Україна” Юрій Вітренко, не зможе бути ефективнішою, ніж приватні оператори роздрібного паливного ринку. Таку заяву зробив директор мережі АЗС Prime Дмитро Льоушкін. Аналогічної думки дотримується і співвласник компанії “Нова Пошта” Володимир Поперешнюк.

“Є старий фільм “Все навпаки” про Осла, який дуже хотів стати метеликом. Через це він нехтував будь-якими порадами і робив усе навпаки. Мені це нагадує дії нашого уряду в економічній сфері. Замість того, щоб негайно проводити тотальну дерегуляцію та приватизацію, щоб утримати економіку та дати їй налаштуватися під потреби фронту, віслюки продовжують усе робити навпаки: посилюють регулювання та створюють державні компанії”, – пише на своїй сторінці у соцмережі Володимир Поперешнюк.

“Така голосна заява, що держава вирішила створити державну мережу АЗС на базі Glusco та ще якихось заправок Коломойського. Ви серйозно? Чи правда ви подумали, що держава зможе бути ефективнішим управлінцем бізнесу, ніж приватник?”, – дивується Дмитро Льоушкін.

“Ну це ж банальщина якась. Завжди приватний управлінець був і буде ефективнішим. У вас є недороге паливо? Так давайте ми його безкоштовно прокачаємо через мережі АЗС, просто на патріотизмі продамо без жодних націнок та лімітів населенню. Скільки скажете продамо і за нього заплатимо”, – пропонує підприємець.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти