Водіям розповіли, як заощадити бензин в автомобілі

Дефіцит і висока вартість палива змушують все більше водіїв задумуватись про його економію.

Як зазначають експерти, слідувати лише одній пораді — майже марно і найкращий результат дасть поєднання хитрощів. Але варто окрему увагу звернути і на технічний стан автомобіля, він має бути у пріоритеті, повідомляють в Телеграф.

Отже, добре прогрітий двигун знижує витрату, але його прогрівання потребує палива. Ідеальним варіантом стане плавний рух на початку поїздки, а згідно з принципами еководіння стабільна швидкість дозволяє заощаджувати, а агресивна їзда підвищує витрату палива на 40%. Те саме стосується заторів — вони викликають додаткові витрати на пальне. Їх краще передбачити.

Що стосується швидкості, то краще зупинитися на позначці до 80 км на годину, в цьому діапазоні найкраща витрата пального. Автомобілю також потрібна увага: стежте за рівнем тиску в шинах. Якщо вона недостатня, це може підвищити витрати на 6-8%. Втрати в бензині може припинити також заміна повітряного фільтра і масла.

Також на витрату пального впливає й аеродинаміка та завантаження транспортного засобу. Чим більше є вього в машині (зайві вантажі в багажнику), тим більше палива потрібно на його переміщення. Збільшувати витрати можуть і декоративні елементи кузова, і навісні частини, такі як багажник.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти