Авто-потопельники із США масово продають в Україні

Стихія, яка вирує в багатьох країнах світу, може створити чимало проблем майбутнім покупцям автомобілів навіть в Україні

Автомобільний експерт Костянтин Кравець попереджає, що в Україну вже почали надходити автомобілі, які постраждали в результаті урагану «Харві» в США.

Найчастіше до появи «потопельників» на вторинному ринку причетні перекупники, які скуповують автомобілі, пошкоджені в результаті стихійного лиха на аукціонах, ремонтують їх і продають після цього, «забувши» вказати про усі обставини, які випали на долю транспортного засобу. З урахуванням того, що такі автомобілі на 30% дешевші аналогічних на ринку, подібні схеми виявляються досить вигідними для їх організаторів.

У свою чергу, американські аналітики стверджують, що в результаті стихії постраждали близько півмільйона автомобілів, причому серед них є як ті, що не підлягають подальшому відновленню, так і такі, які можуть бути повернуті до товарного вигляду. З цієї причини кожен десятий автомобіль з 160 тис., що продаються щотижня на аукціонах в США – «потопельник».

Розпізнати автомобіль, який став жертвою стихійного лиха, не так уже й просто, проте кілька деталей повинні привернути увагу потенційного покупця. Наприклад, найчастішими симптомами, що виділяють подібне авто, є відмови або «глюки» в роботі бортових електронних систем, акумулятора і ряду електричних з’єднань. Збої можуть давати системи клімат-контролю, приладової панелі і електроприводу сидінь. Візуально виявити такий автомобіль по затверділій оббивці шкіряних сидінь, іржі на сталевих деталях, плямах та слідах конденсату у ліхтарях.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти