Які авто вигідно приганяти в Україну

З моменту прийняття Закону №3251 і фактичного запуску програми пільгового ввезення автомобілів на територію України за зниженими ставками оподаткування пройшло більше року, що дає підстави проаналізувати смаки українців на автомобільному ринку Європи

Нагадаємо, що ввозити на територію України автомобілі за пільговими ставками акцизу можна було вже з 1 серпня нинішнього року, однак повноцінно механізм запрацював лише через кілька тижнів. Після року можна зробити перші висновки про те, яким автомобілям надають перевагу українці.

За інформацією Державної фінансової служби, за пільговою ставкою оподаткування для колишньої в експлуатації техніки було ввезено більше 50 тис. автомобілів, в результаті чого державний бюджет поповнився на 4,1 млрд гривень.

Схожі цифри у своїх звітах наводять й експерти порталу AUTO-Consulting, які нарахували понад 48 тис. «пільгових» одних лише легкових автомобілів. Не можна не відзначити, що обсяги ввезення таких авто зростають щомісяця.

Якщо восени минулого року в місяць в країні реєстрували 2-3 тис. машин, то в нинішньому році ця цифра досягла 4 тис.

Що стосується смаків українців, то лідерство утримують такі моделі, як Renault Megane, Volkswagen Passat і Skoda Octavia, яких було ввезено на територію України 5,5 тис., 4,1 тис. і 2,9 тис. відповідно. Далі в рейтингу популярності розмістились Volkswagen Golf і Opel Astra, кожну з яких ввозили в кількості приблизно по 1,7 тис. одиниць. У сегменті кросоверів лідирує Volkswagen Touareg, який вибрали 538 українців. На другому й третьому місцях – Audi Q3 і BMW X3 з показниками 331 і 327 автомобілів відповідно.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти