Водіям розповіли, чому спідометр та навігатор показують різну швидкість

Досить часто швидкість руху, яка демонструється відеореєстратором або навігатором, відрізняється від того, що водій бачить на спідометрі. Емпіричним шляхом було доведено, що швидкість на спідометрі може демонструватися з похибкою до 5 км/год.

Згідно з положеннями ЄЕК ООН №39, швидкість повинна замірятися з валу коробки передач або осі колеса. Таким чином, якщо на останніх встановлені позаштатні шини, показники спідометра спотворюються.

Навігатори та відеореєстратори застосовують для визначення швидкості транспортного засобу GPS. Таким чином, вони роблять це зовсім інакше. Точність визначення прямо залежить від концентрації супутникових апаратів у конкретній локації. Чим більше, тим точніше навігатор або реєстратор показує швидкість. Якщо супутників у районі руху машини мало, швидкість почне відображатися зі спотвореннями.

На високій швидкості різниця між показниками спідометра та навігатора може досягати десятків кілометрів. За словами експертів, ні спідометр, ні навігатор не здатні показувати точну швидкість авто. При визначенні реальної швидкості машини спеціалісти рекомендують спиратися на показання навігатора, оскільки він фіксує швидкість через супутники.

Джерело prostomob.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти