Назвали топ-5 найкращих автомобільних компресорів для шин

Електричні автокомпресори сьогодні представлені у широкому виборі: компактні й габаритні, потужні й ощадливі, дорогі та доступні, багатофункціональні та прості. Тому експерти відібрали п’ятірку моделей, що демонструють різни типи компресорів та є найцікавішими варіантами для купівлі через свої особливості.

Xiaomi 70mai Midrive TP03

Автомобільний електричний компресор Xiaomi 70mai Midrive TP03 — це невелика пластикова коробочка, всередині якої прихований електромотор та нагнітач повітря. Завдяки компактним розмірам та такому прямокутному корпусу з заокругленими краями, електричний компресор зручно зберігати в багажнику автомобіля або навіть у бардачку в салоні.

Цікаво, що ця невеличка коробочка приховує великий функціонал: найголовніше — є функція автоматичної зупинки при досягненні необхідного тиску в шинах (задається на цифровому дисплеї). Крім того, в комплекті передбачені різноманітні насадки: можна накачати не тільки шини автомобіля, але й колеса велосипеда, або надувати спортивні м’ячі. Нарешті, опрацьовані навіть такі дрібниці, як ніші для зберігання повітряного шланга та проводу живлення — зручно!

Baseus Energy Source Inflator Pump Tarnish CRCQB02-0A

Аналогічний до вищезгаданої моделі: компактні розміри, невеличкий корпус «все в одному», цифровий дисплей. Проте компресор Baseus Energy Source Inflator Pump Tarnish CRCQB02-0A виділяється розширеним переліком можливостей.

По-перше, тут вбудований акумулятор. Це дозволяє використовувати компресор автономно, без прив’язки до живлення від автомобільного акумулятора. По-друге, також в конструкції передбачено ліхтар, який дозволяє підсвітити робоче місце.

Звісно, є певні недоліки у компресорів даного типу (це стосується не конкретно Xiaomi чи Baseus, а загалом). Наприклад, корпус закриває всі механізми всередині й вони можуть перегріватись, тому час роботи такого компресора обмежений. Зазвичай його достатньо для накачування 1-2 автомобільних шин. Але якщо потрібно накачати весь комплект з чотирьох шин, то доведеться робити перерву.

Крім того, в роботі прилад може неприємно вібрувати та торохкотіти. Адже сам компресор досить легкий, а тонкий корпус може резонувати в такт роботи внутрішніх механізмів. Ось і виходить неприємний шум під час роботи.

URAGAN 90120

Для прикладу розглянемо автомобільний компресор URAGAN 90120. Зверніть увагу на кардинальну відмінність конструкції корпусу. Електродвигун розміщено знизу в окремій «колбі», поверх нього встановлено циліндр та поршень для накачування повітря — останній навіть має ребра для охолодження. Все розміщено на основі з гумовими ніжками, тому при роботі такі компресори (не тільки URAGAN, а й взагалі) менше вібрують та шумлять. Плюс передбачений манометр для контролю тиску, ручка для переноски, сумка для зберігання.

VITOL K-72

Конструктивне виконання з окремо встановленим двигуном та насосом дозволяють забезпечити не лише покращене охолодження, але й створювати різноманітні потужнішій моделі — можна нарощувати як кількість циліндрів для накачування повітря, так і розміри/потужність електромотора.

Наприклад, електричний компресор VITOL K-72 має два поршні для накачування повітря, що дозволяє значно збільшити його продуктивність. Звісно, збільшення навантаження потребує й відповідного збільшення потужності двигуна — тож доводиться робити більші габарити корпуса. А ще доводиться робити електроживлення напряму від акумулятора автомобіля, адже звичайний прикурювач просто не здатен витримати потужність 300-360 Вт. Зазвичай його запобіжник розрахований на 10-15 А, то ж він може витримати потужність 120-180 Вт.

Отже, за всіма параметрами автомобільний компресор VITOL K-72 має вигляд справжнього флагмана. І він підтверджує це звання своєю комплектацією: довгий шланг для повітря, вбудований манометр з кнопкою скидання тиску, провід живлення з підключенням до АКБ, міцна сумка для переноски та зберігання компресора (адже останній важить чимало).

Black+Decker BDCINF18N

Компресор Black+Decker BDCINF18N ззовні нагадує наче якусь аудіосистему типу «бумбокс». І насправді є таким приладом «все в одному», але у питаннях накачування повітря.

По-перше, компресор Black+Decker BDCINF18N можна використовувати для накачування автомобільних та мотоциклетних шин — тут передбачено відповідний шланг та насос високого тиску.

По-друге, також є вбудований насос низького тиску, що необхідний для збільшення кількості повітря, хай навіть за рахунок зниження тиску. Це дозволяє швидко накачувати, наприклад, надувні матраци для плавання.

Третьою цікавою особливістю є можливість працювати або від джерела живлення (підключення через відповідні дроти), або від окремого акумулятора. До речі, це універсальний акумулятор Black+Decker, що буде додатковою перевагою для майстрів, які мають робоче обладнання цієї фірми.

Джерело hotline.finance
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти