Які вживані кросовери можна підібрати в Україні

Бум на кросовери серед українців триває вже понад десять років, і, схоже, йому ще далеко до завершення. Вітчизняні водії та водійки люблять позашляховики та кросовери через низку причин. Адже це, як правило, досить великі та місткі автомобілі. Вони універсальні, тож можуть перевозити 5-7 осіб та ще й неабиякий вантаж.

У них високий кліренс, тому машина не зачепиться в бордюр, виїде з будь-якої ями. У кросоверів висока посадка, а відповідно – кращий огляд. Часто в позашляховиків є повний привід, який дозволяє заїжджати в місцини, де немає твердого покриття. Окрім того, позашляховики модні, гарні за дизайном та престижні. І хоча вони дещо дорожчі за легкові седани та хетчбеки, але їх набагато легше продати.

Найбільший вибір у липні 2022 року серед автовиробників – ті, які спеціалізуються на SUV. Це Toyota, Nissan, УАЗ, Mercedes-Benz, Mitsubishi. Значно менше позашляховиків у Ford, Hyundai, Infiniti.

Найпопулярніші SUV в Україні

Найбільше пропозицій за моделями – серед радянських позашляховиків та преміум-SUV.

Модель-лідер радянського автопрому – ГАЗ-69 та його «уазівські» послідовники УАЗ-469 та УАЗ-3151. Таких машин найбільше, однак попит на них – мінімальний. Адже вони переважно дуже старі, комфорт – мінімальний, а ламаються вони регулярно.

При цьому багато продається ВАЗ-2121, або Lada Niva. Досить часто трапляються й «Волинянки» ЛуАЗ-969. Втім, бажаючих їздити, а швидше постійно ремонтувати радянські раритети, нині небагато.

Також у продажу багато великих позашляховиків, які раніше були престижними та дорогими. Мова йде про Porsche Cayenne, Toyota Land Cruiser Prado, BMW X5 та Audi Q7. Очевидно, що ці автомобілі настанням поважного віку продаються погано. Адже пальне зараз дороге, а “перміум-SUV” його споживають в неймовірних кількостях. Тай само запчастини до них – дорогі та в поважному віці їх треба міняти часто. Втім, є і зворотня сторона медалі великого вибору таких машин для тих, хто має бажання купити подібні авто. Конкуренція між продавцями велика, тобто вони будуть охоче торгуватись.

На ринку масових кросоверів переважають моделі, які були привезені зі США або куплені в Україні новими. Йдеться про Ford Kuga/Escape, Nissan X-Trail / Rogue, Volvo XC-90, Toyota RAV4, Kia Sportage, Hyundai Santa Fe, VW Touareg та Tiguan.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти