Назвали 8 порушень ПДР, які розорять українських водіїв

В Україні деякі водії порушують ПДР практично щоразу, коли сідають за кермо. За кожне правопорушення передбачається адміністративна відповідальність, у тому числі грошовий штраф та позбавлення прав. Сьогодні ми розповімо про те, які порушення правил дорожнього руху можуть розорити українських водіїв.

1. Перевищення встановлених обмежень швидкості

За перевищення швидкості у населених пунктах більш ніж на 20-50 км/год. штраф складає 340 гривень, а на більш ніж 50 км/год – 1700 гривень. Це стаття 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Таке порушення правил дорожнього руху – одне з найчастіших в Україні.

2. Створення аварійної ситуації

Стаття 122 КУпАП за створення аварійної ситуації передбачає штраф у розмірі 1445 гривень. Альтернатива – позбавлення посвідчення водія на строк від 6 місяців до 1 року.

3. Зупинення автомобіля на місцях для інвалідів

Стаття 122 КУпАП за зупинку автомобілів на місцях, призначених інвалідам, передбачає штраф у розмірі від 1020 гривень до 1700 гривень. Це правопорушення особливо часто у великих містах нашої країни на початок війни.

4. Управління автомобілем без посвідчення водія

Стаття 126 КУпАП за керування автомобілем без посвідчення водія передбачає штраф. Розмір штрафу – 3400 гривень.

5. Залишення місця ДТП

За втечу з місця ДТП українське законодавство передбачає штраф у розмірі 3400 гривень.

6. Управління євробляхою, у якої порушено термін ввезення

Українськими дорогами, як і раніше, їздять багато автомобілів на іноземних номерах, які знаходяться в Україні з порушенням терміну ввезення. Стаття 121 КУпАП за таке правопорушення передбачає штраф у 8 500 гривень.

При повторному такому правопорушенні протягом одного року штраф складає 17 000 гривень з позбавленням посвідчення водія на 1 рік. Може застосувати відплатне вилучення автомобіля.

7. Управління автомобілем особою, яка позбавлена ​​посвідчення водія

Стаття 126 КУпАП за таке правопорушення передбачає штраф 20 400 гривень. При повторному правопорушенні протягом одного року штраф складає 40 800 гривень із тривалим позбавленням водійського. При цьому може бути застосовано платне вилучення транспортного засобу.

8. Управління автомобілем у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння.

Стаття 130 КУпАП за керування автомобілем у стані сп’яніння передбачає штраф у 17 000 гривень. Водій 1 рік не має права сідати за кермо.

При повторному такому правопорушенні протягом одного року штраф складає 34 000 гривень з позбавленням посвідчення водія на 3 роки з відплатним вилученням авто або арештом на 10 діб.

Якщо протягом одного року втретє вчинено таке правопорушення, то штраф збільшується до 51 000 гривень з позбавленням посвідчення водія на 10 років та конфіскацією автомобіля.

Джерело auto.today.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти