У мережі показали цікаві фотографії автомобілів з вулиць Києва початку 90-х

Ці світлини досить цікавих на сьогоднішній день автомобілів переносять до вулиць Києва на тридцять років тому – на початок бурхливих 90-х.

Вони були знайдені абсолютно випадково в сімейному архіві та зроблені на мініатюрний, вузькоплівковий фотоапарат «Київ-15М».

Почнемо, звичайно ж, з найціннішого «улову». Це представник вітчизняного автопрому – КрАЗ-250, обладнаний не тільки бетонозмішувачем, а ще й бетононасосом. Що й казати, на той час це була досить незвичайна машина.

Заслуговує увагу й туристичний автобус югославської марки TAM. Наприкінці 80-х ці біло-блакитні автобуси з написом Intourist на борту були свіжим віянням, порівняно з уже звичними «Ікарусами». З боків від нього можна побачити відразу два РАФ-2203 – автомобіль швидкої допомоги та мікроавтобус.

А цей УАЗ-469 з написом «ВАИ» і великою синьою мигалкою на даху належав Військовій автомобільній інспекції, яка супроводжувала колони армійської техніки. Фотографувати такі машини на вулицях було вельми ризиковано.

Ще один туристичний автобус і теж зарубіжний – польський Jelcz. Цікаво, що позаду нього можна побачити «Москвич-407».

А ця вже седан Opel Ascona, який порівняно з «Жигулями» виглядав дуже круто. Те ж саме можна сказати про цей Ford Sierra Estate з дипломатичними номерами – білими на червоному тлі.

Ця машина була сфотографована біля Оперного театру, де на початку 90-х було дуже багато іномарок, насамперед з Японії, які артисти привезли з гастролей. Одна з них – ось цей мікроавтобус Toyota LiteAce.

Джерело autocentre.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти