Водіям розповіли, коли заборонено робити розворот згідно з правилами

Навіть досвідчені водії у багатьох випадках вибирають замість розвороту інший маневр, – наприклад, кілька поворотів. А в місті багато хто може проїхати «зайвий» квартал, аби тільки не розвертатись на перехресті. Адже часто можливість розвороту чи його заборона на перехресті позначена неявно.

Одна зі складностей цього маневру полягає у його позначенні. Розвертаючись на перехресті, водій має включити лівий поворотник, – так само, як і при повороті ліворуч. Інші водії не завжди можуть зрозуміти, який маневр буде виконуватись: поворот ліворуч чи розворот. Тому під час цього маневру потрібно дати зрозуміти колегам у потоці, який саме маневр ви збираєтесь виконувати. Головне – не поспішати, робити маневр повільно, але впевнено. І не заважати тим транспортним засобам, які виконують розворот чи поворот ліворуч.

Що потрібно знати про розворот:

– здійснювати маневр можна лише з крайнього лівого ряду. Ця вимога дозволяє знизити ризик зіткнення з іншими автомобілями.

– необхідно поступатися дорогою зустрічному транспорту.

– для великогабаритних транспортних засобів у виняткових випадках може бути здійснено розворот з інших смуг дороги, включаючи узбіччя.

Коли розворот заборонено?

Правила дорожнього руху мають окремий пункт, у якому чітко прописані місця, у яких заборонено виконувати розворот:

– на залізничних переїздах;

– на мостах, шляхопроводах, естакадах і під ними;

– у тунелях;

– за видимості дороги менше 100 м хоча б в одному напрямку;

– на пішохідних переходах і ближче 10 м від них з обох боків, крім випадку дозволеного розвороту на перехресті;

– на автомагістралях, а також на дорогах для автомобілів, за винятком перехресть і місць, позначених дорожніми знаками 5.29 та 5.30.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти