Які нові пільги для електрокарів діють у різних країнах Європи

Європейська Асоціація автовиробників АСЕА оприлюднила оновлений перелік пільг та бонусів, які у різних країнах євроспільноти надаються електричним, електрифікованим та іншим транспортним засобам із мінімальним рівнем шкідливих викидів, повідомляє Автоконсалтинг.

Варто зазначити, що різноманітні податкові та законодавчі пільги і грошові бонуси дуже сильно різняться не тільки залежно від країни, але й від того приватний це транспорт чи корпоративний. У кожній із 27 країн ЄС до цього питання власний підхід.

Зараз майже всі країни-члени ЄС пропонують ту чи іншу форму фіскальної підтримки для стимулювання придбання електромобілів. Зокрема, податкові пільги (пов’язані з придбанням транспортних засобів і володіння ними, а також – для службових автомобілів) та стимули для купівлі – такі, як бонусні виплати або премії для покупців.

Як електрифікація автомобілів змінює ринок запчастин

У 2022 році 21 країна ЄС (на 4 більше, ніж у 2021 році) пропонує стимули для купівлі електромобілів. Одночасно, шість країн (на чотири менше, ніж минулого року) не надають жодних стимулів для купівлі. Більшість із них лише надають знижки або звільнення від податків для електромобілів. Це, наприклад, Болгарія, Данія, Естонія, Латвія, Мальта, Словаччина. Так, Естонія є єдиною країною-членом, де взагалі немає жодних фіскальних стимулів. Данія пропонує мінімальні податки на придбання та право власності. Болгарія звільняє електромобілі від податків на власність.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти