Як насправді знищують автомобілі у голлівудських блокбастерах

У багатьох кінофільмах, будь то епічна битва супергероїв, бойовик про пограбування банку або шпигунський трилер, є сцени, в яких тим чи іншим способом знищують автомобілі. Як це насправді робиться?

Глядачі найчастіше не здогадуються, як знімальна група готує транспортні засоби до серйозних пошкоджень. На YouTube-каналі Insider розповіли про деякі технології, які дозволяють зруйнувати машини саме так, як цього вимагають режисери картин.

У ролику наводять приклад супергеройського блокбастера «Шан-Чі та легенда десяти кілець», який вийшов на екрани цього року. В одній зі сцен автобус їде вулицями Сан-Франциско прямо по дахах автомобілів, серед яких BMW i8 та Porsche 944. Щоб надати машинам роздавлений вигляд фахівці вирізали стійки та жорсткі частини кузовів. Модифікації були непомітні зовні, проте вони дозволили стискати автомобілі при наїзді автобуса.

У конструкції машин використовують панелі з м’якого алюмінію, які можна витягувати або зминати під час фільмування. Крім того, автомобілям частково розрізають капоти, щоб під час лобового зіткнення передня частина транспортного засобу ефектно хрустіла. А щоб машина епічно розвалювалася під час руху з одного боку, встановлюють великі колеса, які в процесі руйнування макетної частини автомобіля дозволяють витримати навантаження.

Джерело avtomir.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти