Як поставити штатну магнітолу на чужу модель автомобіля

Штатні магнітоли бувають різні: є дешеві – за ціною стандартних пристроїв формату 1DIN, є дорогі – дорожчі за деякі автомобілі. Те, що сьогодні прийнято вважати штатною магнітолою, насправді слід називати головним пристроєм мультимедійної системи. Але добре, хай буде штатна магнітола, йдеться в матеріалі Авто24.

Це простенькі “голови” початкового рівня, від різних моделей у базовій комплектації. Майже всі вони абсолютно справні, деякі навіть абсолютно нові з захисною плівкою на склі екрана, додається код для розблокування та запевнення, що пристрій не крадений і не з німецького автозвалища. Ціна здається смішною: в середньому 1000 грн. за вживану і 1200 – 1500 грн. за нову.

Багаті версії авто з заводу мають мультимедійні “голови” з великим екраном. Власники часто докуповують такі, а “рідна” магнітола базового рівня продається на OLX.

Інсталювати “чужий” головний пристрій у торпедо автомобіля цілком реально. Причому це можна зробити і власними силами. Але маємо відразу попередити про весь перелік завдань, який чекає на самодіяльного інсталятора.

Придбати на розборці роз’єми (“мами”) від штатного джгута машини, від якої запозичено “голову”;

Знайти в інтернеті розпіновку роз’ємів;

Під’єднати дроти з джгутів автомобіля до роз’єму. Не всі потрібні дроти вам вдасться знайти або не всі з них будуть правильно сприйняті “головою”. Наприклад, сигнал від спідометра для автоматичного регулювання гучності магнітола може “не зрозуміти”. Але всі дроти, що стосуються живлення, підсвітлювання та динаміків ви з’єднаєте без проблем;

Продумати конкретне місце розташування магнітоли на торпедо. Врахуйте вільний простір по ширині, висоті та глибині, а також спосіб кріплення. Зважте, що “рідне” гніздо під магнітолу в торпедо, навіть якщо воно підходить по розмірах, може виявитися нижче чи вище, ніж потребує лицьова панель пристрою.

Знайти спосіб закріпити корпус головного пристрою у гнізді торпедо. Можливо, доведеться щось пиляти або свердлити.

Підігнати вікно у торпедо під контур магнітоли. Доведеться підрізати пластик і/або виготовити нескладну рамку, яка затулить щілини на стику лицьової панелі магнітоли і торпедо.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти