Парад чудовиськ: чому автомобілі для армії такі страшні

Поняття дизайну часто чуже конструкторам військової техніки. В будь-якому разі проєктувальники підпорядковують екстер’єр суто армійським законам, повідомляють в Авто24.

ДАЗ-485 (1950 – 1962 рр.)

Вигляд цього всюдиходу, який мав ще й ім’я БАВ, не лише дивовижний, а навіть незрозумілий. Але все стає на свої місця, якщо знати, що це амфібія, яка цілком успішно перевозить на борту 2900 кг вантажу. Масивний і незвичної форми корпус – це фактично катер, який схрестили з автомобільним шасі.

M809 Series (1969 – 1982 рр.)

Одна з масових американських армійських машин називається красиво – тактична вантажівка, але вигляд має так собі. Створювалася крім іншого для постачань до слаборозвинених країн.

ТПК (ЛуАЗ-967)

Навіть за всієї нашої любові до цього транспортера українського виробництва назвати його красивим ми не можемо. Форму його важко охарактеризувати якимось словом: ззаду це схоже чи то на човен, чи то на понтон, спереду – масивний, мов бульба, наріст моторного відсіку, а з боків прив’язана пара металевих дошок.

Renault TRM 700-100 (з 1993 р.)

Тато Карло впорався би краще, але конструктори кабіни цього французького тягача його не запросили. Як не дивно, ця велика і потужна машина, так би мовити, йшла в комплекті з танком Leclerc – в якості тягача для його перевезення від місця одного бою до місця іншого.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти