Українцям розповіли, наскільки у країні можуть подорожчати автомобілі

У світі дорожчають матеріали та компоненти, зросла ціна на логістичні послуги доставки автомобілів від виробників до споживачів. У нас до усього цього додаються воєнні обмеження, зміна маршрутів імпорту автівок до України, коливання курсу національної валюти. AUTO-Consulting з`ясував у провідних операторів, як це вплине на кінцеві ціни автомобілів у автосалонах. Відповіді – неоднозначні.

Точніше було б сказати, що не всі відповіді негативні та прогнозують обов’язкове подорожчання авто. Але спочатку про те, що вже маємо. Зокрема, у пресслужбі компанії “Віннер Імпортс Україна” повідомили, що через подорожчання логістики, вартість нових автомобілів Porsche вже зросла на 0.3%. А через світове подорожчання матеріалів та комплектуючих ціна авто цієї марки збільшилася на 4%-7%, залежно від моделі.

За інформацією пресслужби “АВТ Баварія Україна” вартість логістики вже зросла приблизно на 30%. А світове подорожчання матеріалів та комплектуючих збільшило ціни в межах 1–1,5%. Проте, підкреслюють у прес-службі, такі подорожчання відбуваються щорічно в усіх автомобільних брендів.

Пресслужба компанії “Субару Україна” повідомила, що подорожчання логістики не остаточне і не можна бути впевненим, що нового етапу не відбудеться. Це буде залежати і від курсу гривні, і від ситуації з можливістю використання морських портів України.

Але, те що ціна автомобіля стане вищою, у прес-службі вже не викликає сумніву. Адже виробництво автомобілів нічим не відрізняються від інших видів виробництва. Тому, зростання цін на сировину чи комплектуючі призводить до збільшення цін на готову продукцію. Проте, поки що не досить зрозуміло наскільки суттєвим буде вплив цього подорожчання.

Так само не можуть точно спрогнозувати рівень зростання цін і в компанії “Ніссан Мотор Україна”. Зокрема, у пресслужбі компанії повідомили, що крім збільшення цін на логістику, потрібно зважати на подорожчання сировини, енергоносіїв. А також – на зростання інфляції. Ці фактори можуть призвести до зміни цін на автомобілі. Адже подорожчання сировини, енергоносіїв, логістичних послуг, зростання інфляції впливають на збільшення собівартості виробництва автомобілів. У такому випадку в Україні, як і в інших країнах, можливе певне коригування цін, вважають у пресслужбі “Ніссан Мотор Україна”.

У пресслужбі компанії “Авто Інтернешнл” повідомили, що вартість автомобілів Mazda у доларах США, що є базою для розрахунку ціни на автомобілі, наразі залишається незмінною.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти