Назвали автомобілі, в яких найрідше ламаються двигуни: довго служать і не підводять

Кожен автомобіліст зацікавлений у тому, щоб у його власності знаходилася машина з якісним та надійним силовим агрегатом, який зможе прослужити вірою та правдою не один рік. Хтось скаже, що в наші часи всі двигуни однаково погані. Однак насправді це не так. Якість силових агрегатів досить сильно скаче не тільки від марки до марки, а й від моделі до моделі.

Чи когось із вітчизняних автомобілістів вдасться здивувати тим, що за підсумками року трійку лідерів за якістю моторів зайняли автомобільні компанії з Японії та Німеччини. Все тому, що саме виробляли ці країни традиційно тримають пальму першості в цій і не тільки цій галузі. Тим не менш, для багатьох стане дивним той факт, що перше місце у недавньому рейтингу посіла зовсім не компанія Toyota. Традиційно рейтинги надійності двигунів складаються на підставі аналізу частоти спрацьовування на панелі приладів лампи «Check Engine». Усього фахівці проаналізували 19.5 млн автомобілів, які були випущені в період 1996 по 2020 рік.

Найменший індекс спрацьовування Check Engine у ​​автомобілів марки Mitsubishi. Його показник становить 0,66 пунктів. На другому місці опинилася німецька копання Mercedes-Benz, автомобілі якої принесли їй показник індексу 0.74 пункту. На третій позиції за підсумками року розташувалися двигуни марки Volkswagen – 0.81 пункту індексу «чек».

До списку найбільш надійних моторів увійшли зі своїми агрегатами такі компанії: американська Buick – 0.84 п.п, Ford – 0.89, Mazda та BMW з показниками 0.93 та 0.94 пунктів відповідно. Закрили десятку лідерів марки GMC, Subaru та Cadillac. Двигуни GMC змогли набрати 0,97 пунктів. Останні дві з перерахованих марок продемонстрували індекс 0.99 пунктів.

Окремо фахівці зібрали дані щодо вартості ремонту силових агрегатів. Найдешевше після включення згаданого вище індикатора коштує ремонт марки Kia — в середньому 322 долари. На другому місці Chrysler – 333 долари. На третій позиції опинилися машини Mazda – 339 доларів. Далі йдуть автомобілі Hyundai, Dodge та Jeep. Середній показник вартості ремонту їм вкладається у суми від 350 до 360 доларів. Дев’ятку найдешевших в обслуговуванні закривають Chevrolet, Ford та GMC. Їхні двигуни ремонтуються в середньому за суми від 370 до 385 доларів. У хвості десятки найкращих розташувалися машини Volkswagen із середньою вартістю ремонту в 413 доларів.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти