Водіям розповіли, як обрати найбільш надійний вживаний автомобіль

Більшість користувачів жадають мати у першу чергу безвідмовний автомобіль (звідки беруться кілька відсотків інших, ми поговоримо іншого разу). І як же багато з них бувають розчаровані після купівлі вживаної машини, модель якої має на ринку славу надійної: збої електроніки, протікання рідин, стукіт, заїдання, відверті поламки… Чому так трапляється, якщо поряд тисячі аналогічних вживаних машин цілком підтверджують свій імідж бездоганних?

Як обрати надійне вживане авто

Не довіряйтеся суцільно самому лише доброму імені моделі, яку ви вподобали. Серед десятків та сотень машин на вторинному ринку можна легко натрапити на вкрай запущений екземпляр, повідомляють в Авто24.

Добре підготуйтеся до покупки: вивчіть можливі варіанти комплектацій, слабкі місця моделі, коло її найбільш типових власників – як перших, так і других-третіх.

Заручіться підтримкою досвідченої людини, яка добре знає цю модель: власника аналогічної, досвідченого перекупника, працівника СТО, яка спеціалізується на зазначеному бренді.

Спробуйте познайомитися з реальним власником машини і скласти собі його портрет. Важливо зрозуміти, чи це розсудлива і відповідальна людина, чи гарячкуватий юнак з обмеженим бюджетом, чи може, таксист або водій роз’їзного офісного автомобіля.

Не ставте на головне місце багату комплектацію, шукайте в першу чергу добре збережений екземпляр.

А взагалі, подумайте – можливо, варто шукати “свою” машину не серед загальновизнаних взірців надійності? Можливо, для ваших умов експлуатації підійде добре збережений екземпляр моделі-середнячка? Вивчіть інформацію про подібні авто, часто серед цих “сірих мишок” є вдалі комплектації без проблемної електроніки, з надійним мотором і простенькою безвідмовною трансмісією.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти