У салоні автомобіля з’явився запах бензину: у чому може бути причина та що робити

Бензин не тільки вогненебезпечний, але ще й отруйний. Тому, якщо в салоні машини з’явився характерний «аромат», дуже важливо у найкоротший термін визначити причину поширення запаху. Чи потрібно говорити про те, що машина з парами бензину в салоні становить неабияку загрозу як для тих, хто перебуває всередині, так і для людей навколо. То в чому ж може бути справа? Насправді дійсно поширених варіантів не так вже й багато.

1. У чому причина появи запаху бензину у салоні авто?

Перша та головна причина – це піч пального під капотом. Найчастіше для виявлення проблеми досить добре оглянути паливний фільтр та магістралі. Нерідко бензин починає сочитися у місцях з’єднання патрубків. Шукати місця та причину витоку потрібно суворо при вимкненому ДВЗ!

Друга за поширеністю причина – порушення герметизації паливного бака. Ось тільки знайти місце такого витоку самостійно, навіть загнавши машину в гараж, швидше за все, не вийде. Потрібне спеціальне обладнання.

Наступна причина – знос ущільнювальних кілець на форсунках. Найчастіше бензин у цих місцях тече дуже повільно, проте цього все одно виявляється достатньо для влучення пари в систему вентиляції. Розхитана горловина паливного бака і погано зафіксований датчик палива, також можуть бути причиною появи запаху в салоні. Зрештою, з’являтися бензиновий «аромат» може через проблеми з абсорбером – вугільним фільтром.

2. Що робити, якщо у салоні авто з’явився запах бензину?

Більшість перерахованих проблем із паливною системою не тільки не усувається самостійно, але навіть не діагностується. У всякому разі, якщо автомобіліст не володіє набором професійних технічних знань і навичок, а також не має спеціалізованого діагностичного обладнання. Тому єдино правильним рішенням з появою запаху в салоні машини стане звернення за допомогою до кваліфікованих фахівців. Тільки вони зможуть виконати необхідний ремонт із належним рівнем якості.

Коли ж проблему витоку буде усунуто, водієві доведеться зробити щось із запахом, що залишився. Тривале провітрювання салону в цій справі швидше за все ніяк не допоможе. Швидше за все відразу після автомайстерні, бідолашному господареві доведеться звертатися за допомогою ще й у хімчистку.

Джерело novate
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти