Назвали 10 найкращих автомобілів, які не бояться поганих доріг

Хорошою вважається не просто та машина, яка має високі характеристики або привабливо виглядає. Вона має служити нам довгі роки. Тут важливий не тільки міцний двигун, а й якість кузова, ходової частини, всіх важливих вузлів та систем.

До цієї підбірки потрапили автомобілі, які невибагливі в обслуговуванні, практичні в експлуатації, не шокують найвищою ціною у своїх сегментах і чудово адаптовані до умов наших доріг з ямами.

1. Volvo S60

Шведські дизайнери трепетно ставляться до таких речей, як екологічність, хороші матеріали та довготривала надійність. Все це сприяє високій стійкості машин до багаторічної експлуатації. Нічого дивного: автомобілі, які спочатку були створені для суворих умов шведської півночі, мали стати дуже міцними!

Плавність, маневреність, безпека, продуктивність, шумоізоляція, витривалість, запуск у морози, надійність підвіски, КП та двигуна – тут все на високому рівні. Недарма цю машину радять 95% власників.

Засмучує лише маленький кліренс, що не дозволяє елегантному «шведу» безтурботно скакати по ямах і колдобинах, та не надто просторий задній ряд. Однак подібні речі типові для більшості спортивних седанів – тим більше для таких стильних та динамічних, як S60.

2. Toyota Camry

Ця японська машина заслужено потрапила до нашого списку. Напевно, ніхто так не піклується про деталі та добротне виконання, як японці. Камрі – популярний автомобіль, про якість якого найкраще свідчить той факт, що він роками залишається високо затребуваним на ринку.

Він не тільки практичний та економічний, а й добре адаптований під наші дороги. По українських дорогах бігає чимало таких машин, зокрема й старих, більшість із яких дуже добре збереглися.

Те саме можна сказати про ще одну японську перлину – Civic. Власники позитивно відгукуються про ходові якості обох моделей, а про їхню довговічність ходять легенди.

Навіть при їзді по вибоїнах та активній експлуатації у зимові морози їх нелегко знищити. Вони стійко витримують як міські умови, так і багатокілометрові пробіги трасами, тому їх так люблять водії, які щодня користуються автомобілем по багато годин. Чудовий вибір на довгі роки.

3. Volkswagen Golf

Ці німецькі автомобілі – одні із найпопулярніших на європейському ринку. На наших дорогах теж можна зустріти багато Гольфів, і водії їх високо цінують за витривалість, чуйну керованість і вміння згладжувати дорожні нерівності.

Не менше за інших чеснот радує стійкість машини до корозії. Не дивно, адже Volkswagen застосовує безліч методів захисту від іржі, надійно герметизуючи контакти, покриваючи чутливі поверхні вологостійкою структурною фарбою, гальванічним напиленням, стійкими засобами проти сколів та ефективними ґрунтовками.

Компанія-виробник навіть має спеціалізовану корозійну лабораторію, де автомобілі різного віку перевіряються на наявність іржі. Завдяки такому підходу навіть старі моделі, випущені наприкінці 90-х, добре тримаються та продовжують сумлінно служити своїм господарям.

4. Volkswagen Polo

Недорогий у покупці та невибагливий у використанні, він давно має успіх у нашій країні. Йому це вдалося завдяки винятковій надійності, універсальності, приємному управлінню та нечастим відмовам при правильній експлуатації.

Машина не найкрасивіша, швидка, високотехнологічна або містка, але забезпечена всім життєво необхідним обладнанням, зручна у користуванні, не вимагає непомірних витрат при ремонті і бадьоро запускається в зимовий час.

5. Honda CR-V

Один із найкращих п’ятимісних компактних кросоверів на ринку. Повний привід, доступний в деяких комплектаціях, допомагає справлятися з різними каверзами, а підігрів передніх сидінь і можливість дистанційного запуску виручають у морозні дні.

6. Jeep Renegade

Бренд Jeep, який прославився високоефективними машинами для будь-яких складних умов, настільки глибоко проникнув у свідомість людей, що будь-який позашляховик почали називати джипом.

Renegade, один із флагманів американського виробника, з однаковим успіхом може бути як престижною «іграшкою» для багатих, так і чудовою «робочою конячкою» для підкорювачів цілини. Мало кому з його одноплемінників вдається діставатися важкодоступних районів з тією ж легкістю і не здохнути в дорозі.

7. Kia Rio

Донедавна корейські автомобілі вважалися дешевими, негарними, погано зробленими та небезпечними. Тому покращення якості було найважливішою метою Kia. У результаті компанії, яка доклала чимало зусиль у цьому напрямі, вдалося увійти до числа брендів, що прославилися своєю надійністю.

Rio – один із її найпопулярніших продуктів. Більш менш технологічний залежно від рівня комплектації, він використовує передові рішення, завдяки яким виробник зміг зробити автомобіль безпечним, зручним, економічним у витраті палива, підвищити його ефективність у складних дорожніх умовах, забезпечити легкий запуск у мороз та хорошу зносостійкість.

8. Hyundai Accent

За оцінками користувачів, щодо надійності, функціональності та адаптованості до наших доріг Ріо можна порівняти з Accentоm, що користується завидною популярністю на вторинному ринку не перше десятиліття.

Тактика Hyundai така сама, як і у Kia – максимально використовувати витрати, не перевантажувати продукти мудрими технологіями та прислухатися до бажань покупців. В результаті вийшла міцна, стильна, динамічна і конкурентоспроможна машина.

9. Renault Duster

Це невибагливий, простий та досить вигідний позашляховик. Не всюдихід, звичайно, але добре почувається на пошарпаному асфальті і ґрунтових путівцях. Duster проектувався так, щоб його було дешево продавати, обслуговувати та водити.

10. Toyota RAV4

Цей «японець» теж потрапив у команду найпопулярніших в Україні компактних SUV завдяки своїй надійності, універсальності та відносно доступній ціні.

RAV4 – далеко не розкішна машина, але в порівнянні з аскетичним Дастером здається майже Роллс-Ройсом. Крім комфорту, що забезпечується при водінні, кросовер майстерно справляється з помірним бездоріжжям і стійко переносить удари долі у вигляді недбалого догляду та агресивної експлуатації.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти