Водіям розповіли, як перевести бензиновий генератор на автогаз

За аналогією з бензиновим двигуном в автомобілі, на бензиновий генератор можна встановити ГБО. Останнім часом популярність генераторів в Україні різко зросла і вони стали одними з товарів, що найбільше продаються в Україні. Середньостатистичний бензиновий генератор для приватного будинку до 5,5 кВт споживає від 0,5 до 1,7 л палива на годину.

З огляду на ціну на бензину близько 50 грн за літр та ціну автогазу в 25-30 грн за літр багато власників бензинових генераторів замислюються над тим, щоб перевести свої резервні джерела живлення на автомобільний газ. Генератор все ж таки можна поставити газобалонне обладнання.

Як правило, установка газу користується популярністю у власників невеликих генераторів на 5-6 кВт, які мають одноциліндровий мотор з карбюратором. Такі генератори підтримують ГБО першого покоління. При цьому варто враховувати, що переобладнання такого генератора коштуватиме приблизно 12 тисяч гривень. Тому якщо ви купуєте новий генератор і на вибір є версія газ/бензин або тільки бензин, у будь-якому випадку краще брати двопаливну версію.

Джерело auto.bigmir.net
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти