Як отримати ліцензію на зберігання пального для генератора?

В Україні заборонено зберігання пального об’ємом понад 5 літрів. Аби тримати більші запаси потрібно мати відповідну ліцензію.

Наявність ліцензії на зберігання пального суб’єктами господарювання регламентовано ст. 15 Закону № 481. У разі зберігання пального без відповідної ліцензії Державна податкова служба України може накласти на підприємство штраф у розмірі 500 000 грн.

Ліцензію може отримати юридична особа або фізична особа-підприємець звернувшись у Головні управління ДПС в областях та м. Києві.

Для отримання ліцензії необхідно надати наступні документи:

• Заяву встановленого зразка.

• Копії документів, що підтверджують право власності або право користування земельною ділянкою.

• Копія акта вводу в експлуатацію об’єкта де буде розташоване зберігання пального.

• Копія дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки.

Суб’єкти господарювання, що здійснюють зберігання пального, яке не реалізовується іншим особам і використовується виключно для потреб власного споживання чи промислової переробки, копії зазначених документів не подають. Такі суб’єкти господарювання у заяві зазначають про використання пального для потреб власного споживання чи переробки, загальну місткість резервуарів, що використовуються для зберігання пального, та їх фактичне місцезнаходження, а також фактичне місцезнаходження ємностей, що використовуються для зберігання пального.

Скільки коштує ліцензія

За видачу ліцензії передбачена сплата адміністративного збору у розмірі 780 грн. Для видачі ліцензії встановлені строки не більше 20 календарних днів. Згідно з законом № 481 ліцензії на право зберігання пального видаються уповноваженими Кабінетом Міністрів України органами виконавчої влади за місцем розташування місць зберігання пального терміном на п’ять років.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти