Чому виникли черги на АЗС і коли вони зникнуть

У день останнього за часом масованого ракетного удару по Україні (23 листопада) на АЗС у багатьох регіонах з’явилися черги. В окремих місцях вони зберігаються і далі, а також відзначається дефіцит ряду видів пального.

Причини черг на АЗС наприкінці листопада 2022 року

Аналітик консалтингової компанії «Нафторинок» Олександр Сіренко сказав, що черги на заправках утворилися виключно через паніку. Також далося взнаки те, що повітряна тривога, пов’язана з масовим ракетним обстрілом, була дуже довгою. В цей час більшість АЗС не працювали. Коли з’явилися повідомлення про попадання об’єктів енергетичної інфраструктури, стало зрозуміло, що це призведе до збільшення відключень від електроенергії. Тому люди вирушили на заправки, щоби поповнити чи оновити свої запаси палива.

Директор «Консалтингової групи А-95» Сергій Куюн сказав, що така реакція споживачів спостерігається після кожного обстрілу. Крім того, черги також обумовлені відсутністю генераторів на багатьох АЗС, що додатково створює панічні настрої та змушую прямувати на працюючі станції.

Проблеми з електроенергією в Україні також впливають на операторів паливного ринку. Куюн зазначив, що вже є затримки з митним оформленням палива, а це простої автоцистерн тощо. Частина АЗС не працює при відключенні електроенергії.

Джерело thepage.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти