Український автопром: унікальні фото перспективних розробок

Український автопром сьогодні переживає не найкращі часи, проте на зорі 90-х ситуація була зовсім іншою. Вітчизняні автозаводи просто завалювали новинками. Так, навесні 1993 року в Києві, на ВДНГ пройшла етапна виставка «Українська автомобільна промисловість», де було на що подивитися.

На фото зображені, зокрема, автомобілі «Таврія» в перспективних виконаннях, розроблених науково-технічним центром «ЗАЗ Автотехніка». Це машина шасі з кабіною, модель з ГБО, а також машина з причепом. Проглядається також «Таврія» з окремим кузовом фургон, машина в медичному виконанні, а також вантажний варіант ЗAЗ-968 МП – з відкритою платформою замість задніх сидінь.

А ось на цьому знімку (нижнє фото) в лівому кутку чітко видно перспективні мікроавтобуси «Сула», розроблені на шасі УАЗ «буханка» інститутом «Укравтобуспром». Перший знизу – медичний автомобіль, третій – мікроавтобус. А між ними – УАЗик з видозміненим кузовом, також медичний. Машини планували виробляти в Лубнах, на заводі «Агрореммаш», але так і не налагодили виробництво.

А це перспективний позашляховик ЛуАЗ-1303. Зовні машина нічим не відрізняється від серійної, проте варто було тільки зазирнути під капот…. А там дизельний двигун харківського Заводу ім. Малишева.

На цій фотографії видно лінійку вантажних автомобілів КрАЗ. Тут представлені як автокрани, так і різні паливозаправники, в тому числі з причепом і напівпричепом.

Джерело autocentre.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти