Водіям назвали 5 лайфхаків, як можна розморозити омивач у бачку

При невеликих пробігах автомобіля рідина склоочисника витрачається досить повільно. Таким чином, деякі водії потрапляють у ситуацію, коли на момент мінусової температури у них у бачку все ще знаходиться літня рідина для очищення лобового скла. Найгірший варіант, який можна уявити — замерзлий “літній” омивач прямо в бачку, повідомляє Bigmir.

Але навіть у цьому випадку не варто впадати у відчай, адже є кілька дієвих способів, як можна розморозити “омивайку”.

Ідеальним варіантом буде поставити розігрітий автомобіль після поїздки відразу в теплий гараж, де температура не опускається нижче 0. У такій ситуації замерзла рідина повернеться до свого вихідного стану в найкоротші терміни. Водночас така можливість є далеко не у всіх.

Окріп

Залежно від обсягу бачка з омивайкою та кількості замерзлої рідини, у бачок просто можна налити окропу. Але варто бути акуратним, адже такий спосіб допоможе тільки в тому випадку, якщо кількість замерзлої омивайки невелика і після цього автомобіль якийсь час їздитиме, а потім, водій заллє в бачок зимовий омивач, адже при охолодженні гаряча вода знову ризикує перетворитися на лід. Також варто пам’ятати, що через різкий перепад температур бачок може луснути.

Теплий зимовий омивач

Одним із найкращих варіантів у домашніх умовах буде підігріти зимовий омивач і залити його в бачок із літнім. При несильних морозах можна використовувати мікс зимового і літнього омивача, поступово доливаючи зимовий, при сильних, після розморожування літнього омивача варто відкачати з системи рідину, що вийшла, і залити повноцінний зимовий омивач.

Теплий спирт/горілка

Знайти чистий спирт може бути проблематично, тому його можна замінити і звичайною горілкою. Підігрітий алкоголь чудово впорається з розморожуванням омивайки в бачку, але варто пам’ятати, що його в жодному разі не можна доводити до кипіння, оскільки тоді що спирт, що горілка втратить свої властивості.

Фен

Нагріти змерзлий омивач можна і за допомогою фена, але тут варто бути обережним. В ідеалі використовувати домашній побутовий фен, але при його відсутності можна скористатися і будівельним. Головне пам’ятати, що фен не можна підносити надто близько до бачка, оскільки він може його розплавити.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти