Назвали популярні помилки водіїв, які збільшують витрату палива

Вартість палива зазвичай лише зростає. На жаль, немає жодного способу чи засобу, який дозволив скоротити споживання пального у рази. Однак є кілька типових помилок водіїв, які і без того збільшують витрату палива.

1. Помилки у водінні

Споживання пального залежить, зокрема і від стилю водіння. Різкі розгони, часті різкі та екстрені гальмування сприяють тому, що машина «їсть» більше пального. Агресивна манера їзди може спричинити те, що навіть 1.6-літровий силовий агрегат почне споживати стільки палива, ніби його робочий об’єм насправді становить 2-2.5 літри.

2. Помилки у виборі передачі

Проблема, яка безпосередньо стосується манери керування автомобілістом. Часто навіть у місті можна пересуватися навіть на 4-5 передачі, дотримуючись при цьому швидкісного режиму. Однак, багато водіїв занадто поспішають, через що постійно вибирають невідповідні передачі і занадто часто їх перемикають.

3. Помилки у побудові маршруту

Проста порада: потрібно завжди бути відкритим для чогось нового! У тому числі, для нових маршрутів. Сьогодні «навігатор» є буквально в кожному смартфоні, а тому прокласти маршрут до будинку по електронній карті не повинно скласти будь-яких проблем. Іноді краще «пробратися» через невеликі вулички, ніж їхати головною дорогою, а потім потрапити в затор і палити паливо в пробці.

4. Помилки у зимовому прогріванні

Нескінченно можна дивитися на вогонь, воду та суперечки про те, варто чи все-таки немає гріти взимку сучасний автомобіль. Гріти потрібно, тільки тривале прогрівання значно збільшує витрату палива. Тому перед кожним водієм стоїть дихотомія про два стільці. На одному – знос двигуна та коробки передач, на іншому – витрата палива. Найкраще постаратися всидіти на обох вибравши щось середнє.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти