Назвали 10 способів непогано заощадити при покупці нового автомобіля

Купівля автомобіля для більшості людей – серйозна витрата. Одні намагаються накопичувати потрібну суму протягом кількох років, інші беруть кредити. Кожен хоче заощадити, але не всі знають, як це зробити.

Ось декілька варіантів, як купити заповітний автомобіль без зайвих переплат.

1. Вдалий час для покупки

Експерти радять дочекатися грудня. У багатьох салонах у цей час розпочинаються акції та запускаються програми підтримки. Дилери намагаються максимально розпродати старі запаси напередодні нових надходжень. Для покращення звітності вони стимулюють продаж вагомими знижками. Але є нюанс: в умовах нинішньої ситуації і дефіциту, ці хитрощі можуть не спрацювати.

Приємні умови для покупки можуть бути наприкінці місяця чи кварталу. Але в тому випадку, якщо виробник збільшив обсяги постачання.

Ще варіант заощадити на покупці – приурочити її до виходу оновленої моделі. Якщо анонсувалося швидке надходження у продаж, ціни машини в салоні будуть знижені. У середньому на 5-15%.

Крім цього, бувають непогані знижки у святкові періоди. Але тут треба бути обережнішим. Деякі продавці у вигляді акції виставляють старі ціни.

2. Визначитись з моделлю

Вибирати виключно за ціною, без урахування характеристик – не найкраще рішення. Перш ніж купувати, необхідно визначитись із моделлю. Можна самостійно вивчити думки експертів чи порадитися з досвідченими людьми. Обов’язково вивчіть характеристики, порівняйте з параметрами інших автомобілів, наскільки це можливо, протестуйте. Якщо дилер зрозуміє, що ви не орієнтуєтесь у питанні і не знаєте, чого хочете, запропонує модель, за яку отримає великий бонус. Або ту, що продається найгірше.

Подумайте також про майбутнє: як часто збираєтесь їздити, якими дорогами. Також поцікавтеся вартістю деталей. Якщо вирішили купити рідкісну марку чи модель, то надалі зіткнетеся з дефіцитом запчастин. А це обернеться на круглу суму.

3. Змагання дилерів

Якщо покупка не поспішає, то можете спробувати вибити велику знижку. Для цього змусіть конкурувати між собою дилерів із різних салонів. Наприклад, у першому зобразіть покупця із серйозними намірами: цікавтеся параметрами машини, торгуйтеся. Після цього відправляйтесь в інші автосалони і повторюйте те саме. Тільки не забудьте ненароком згадати про знижки, які вам обіцяли в попередніх місцях.

Якщо зможете зацікавити дилерів, то з бажанням утримати клієнта вони можуть запропонувати додаткові знижки. Після цього вибирайте для себе найвигідніший варіант.

4. Звернути увагу на колір автомобіля

Найдешевші машини – нейтральних відтінків. Якщо хочете заощадити, шукайте модель чорного, білого чи сірого кольорів. Покриття “металік” або з ефектом перламутру відносяться до середнього цінового діапазону. Коштуватимуть дорожче за базові версії.

Автомобілі ексклюзивних відтінків – найдорожчі. Якщо збираєтеся продавати машину в майбутньому, то витрати можуть не окупитися.

5. Бронювання автомобіля

Якщо обрана вами модель має великий попит, то є сенс закріпити її за собою. Інакше поки консультуватиметеся з менеджерами, страховиками або банком, хтось спритніше виведе її з-під носа. Тоді доведеться чекати на нове постачання. Або погоджуватися на схожу, але дорожчу модель.

Порада! Якщо бронюватимете автомобіль, вибирайте автосалон з гарною репутацією. Тоді зможете повернути заставу, якщо передумаєте.

6. Купівля вживаного авто

Якщо машина дуже потрібна, а через брак коштів покупка відкладається на невизначений час, є сенс зазирнути на вторинку. Зовсім не обов’язково шукати деренчливий раритет. Можна знайти цілком пристойні машини, випущені 2-3 роки тому. Зазвичай їх продають, коли потрібні гроші. Вартість при цьому буває нижчою, ніж у салоні на 30-40 %. Отже, має сенс підшукати подібний варіант.

7. Trade-in

Якщо вирішили здати свою «конячку», готуйтеся до торгів. Автосалон оцінює машини набагато нижче за ринкову вартість, щоб отримати більше вигоди. Не погоджуйтесь на першу озвучену цифру. Напирайте на сильні сторони, які є у автомобіля. Якщо будете переконливі та впевнені, то зможете досягти прийнятної ціни.

Крім цього, в автосалонах дилери можуть надавати додаткову знижку від себе. Тому не завадить заздалегідь знайти згідливого співробітника, який піде вам назустріч і запропонує вигідніші умови.

8. Вибір кредиту

Вирішивши взяти гроші у банку, постарайтеся з’ясувати усі нюанси. Кредити бувають різні, кожен має свою специфіку. Найчастіше відсотки з автокредиту трохи нижчі, ніж у споживчого. Але в деяких випадках саме останній вид кредиту буває вигіднішим. Вибравши собі оптимальний варіант, уважно ознайомтеся з умовами договору. Буває, що після оформлення паперів відсоткова ставка або вартість машини виявляється вищою за обумовлену. Відповідно, дорожчає й автомобіль.

Якщо збираєтеся оформляти кредит в автосалоні, дізнайтеся, яка буде вигода при оплаті готівкою. Не виключено, що дилерам не захочеться упускати клієнта, готового до покупки. Тому можуть запропонувати гарну знижку, щоб вас зацікавити.

Ще спосіб заощадити при покупці – відмовитись від усіх додаткових плюшок. Якщо хочете максимально знизити суму, то не погоджуйтесь на безкоштовне ТО, подарунковий комплект коліс та інші бонуси. Напирайте на грошове питання.

Якщо досягти бажаного не виходить, можете звернутися до старшого менеджера або директора салону. Вони менше зацікавлені у комісійних виплатах. Не виключено, що вдасться домовитись.

9. Відмова від КАСКО

Як і під час продажу автомобіля, дилери отримують свої відсотки від оформлення страховки. Ви можете зменшити суму покупки, якщо відмовитеся від КАСКО в автосалоні. Оформіть добровільне страхування у найближчій компанії за менші гроші.

Також не варто погоджуватися на КАСКО в розсрочку. По-перше, не доведеться переплачувати відсотки. По-друге, у разі ДТП багато компаній потребують повного погашення заборгованості. Лише після цього розглядають питання компенсації.

10. Повернення кредитних грошей за страхування життя та здоров’я

Під час укладання договору у документі будуть прописані умови страхування здоров’я та життя. Відмовитись ви навряд чи зможете, оскільки тоді банк не схвалить кредит. Але після оформлення паперу ви маєте право протягом 5 днів анулювати добровільне страхування. І в такий спосіб повернути свої гроші.

Джерело novate
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти