Що чекає український авторинок у 2023 році: прогноз

Експерти Інституту досліджень авторинку визначили, що відбувалося на ринку у 2022 році та склали прогноз на наступний рік.

Аналітики Інституту кажуть, що прогнозований об’єм ринку до кінця поточного року складатиме близько понад 1,1 мільйона угод купівлі-продажу вживаних машин: майже 700 тисяч всередині країни, та понад 400 — імпортних.

На думку експертів, більшість процесів будуть безпосередньо залежати від ситуації на фронті, а як наслідок — від загального стану економіки.

Основні тенденції на українському авторинку у 2023 році:

• Залежно від ситуації з електроенергією в країні, місячний об’єм вторинного авторинку може складати від 50 до 100 тисяч угод купівлі-продажу. У разі, якщо не буде змін податкового законодавства щодо імпорту машин, більшість із них (70-80%) купуватимуть на внутрішньому ринку.

• З-за кордону імпортуватимуть 10-20 тисяч авто в місяць. Зрости ця кількість може виключно у разі зниження ставок митних платежів.

• Основними постачальниками вживаних авто залишаться країни Європейського Союзу.

• Ринок нових автомобілів зростатиме повільніше. Йдеться про 3-5 тисяч нових автомобілів на місяць.

• Під час вибору нового авто українці й надалі надаватимуть перевагу універсальним кросоверам.

Зазначимо, за підсумками 11 місяців 2022 року українці придбали 642,3 тисячі легковиків з пробігом на внутрішньому ринку, ще 378 тисячі привезли вживаними з-за кордону.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти