Як підготувати електромобіль до зими: корисні поради

Автомобільні експерти сайту claims зібрали основні поради щодо підготовки електромобіля до зими.

1. Плануйте свої подорожі! – В екстремальних температурах електромобілі працюють помітно гірше, ніж зазвичай приблизно на 80%. ККД у порівнянні зі звичайним. Сплануйте свої маршрути та подумайте, чи потрібний вам легкий доступ до точки зарядки чи ні.

2. Попереднє кондиціювання автомобільних акумуляторів. У сучасних електромобілях передбачено попереднє налаштування акумуляторів. Це означає, що потрібно завести машину та дати їй прогрітися близько півгодини перед від’їздом. Якщо ви це зробите, коли ви підключені до мережі будинку, ви також не втратите заряд батареї! Попередня підготовка акумулятора також збільшує запас ходу.

3. Переконайтеся, що тиск у шинах відповідає нормі – дослідження, проведене Green Car Guide, стверджує, що електромобілі можуть втратити від 3% до 7% свого заряду батареї просто через те, що у них дуже низькі шини. Додатковий опір коченню на дорозі змушує двигуни працювати інтенсивніше, а це означає, що ви витрачаєте більше електроенергії від акумулятора. Переконайтеся, що тиск у шинах відповідає вимогам виробника.

4. Зменшіть використання автомобільних обігрівачів. Відключення електричних нагрівальних пристроїв, таких як обігрівачі сидінь або підігрів кермового колеса, також допомагає збільшити запас ходу в дальній поїздці. Якщо ви підключаєтеся додому щоночі і не здійснюєте тривалих поїздок, різниця між акумулятором і вашим електромобілем буде незначною. Однак, якщо у вас запланована тривала поїздка, пам’ятайте, скільки енергії ви використовуєте для обігріву салону. Майте на увазі, однак, що використання обігрівача сидінь набагато енергоефективніше, ніж обігрів всього салону!

5. Знайте всі доступні точки швидкого заряджання. Радість наявності автомобіля полягає в гнучкості, яку він пропонує вам, щоб здійснювати короткі або далекі поїздки миттєво. Однак, якщо ви робите тривалу поїздку на своєму електромобілі, проскануйте свій маршрут вперед, щоб побачити місця швидкої зарядки. Холодні акумулятори електромобілів заряджаються довше, ніж теплі, тому вибір швидкого зарядного пристрою на 240 В означає, що ви витрачаєте набагато менше часу на очікування повної зарядки акумулятора.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти